Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

20 August 2013
Vizualizari: 7632
Comentează add

Ediţia 568 din 17.08.2013

Invitate: A.G. Billig şi Emilia Diţu Invitate: A.G. Billig şi Emilia Diţu - Conține audio

andrei-partos

Andreea Billig

Am început cu amintiri legate de 16 august. S-a născut Florin Bogardo şi a încetat din viaţă Elvis Presley.


În prima parte A.G.Billig şi-a prelansat cartea promisă la noi (în noiembrie 2012), cu titlul „4 uşi şi alte povestiri”. O tânără jurnalistă care a abandonat lumea presei pentru a reveni la scris. Are un contract în calitate de scriitoare în Marea Britanie, iar volumul s-a lansat acolo pe 14.11.2012. Versiunea în limba română, publicată de o editură din Timişoara, include alte nouă povestiri inedite. Amănunte despre show-ul de lansare puteţi afla în prima oră a emisiunii.

 Emilia Diţu a debutat în emisiune. A fost votată de mulţi prieteni ai muzicii uşoare româneşti. Nu toţi au intervenit, dar cu siguranţă are câţiva fani tineri şi devotaţi. Un Capricorn născut în prima zi a anului 1966 (în acte apare pe 3 ianuarie), are o poveste de viaţă impresionantă, palpitantă. După un început de carieră spectaculos în anii 80, au urmat unele opriri, renunţări, plecări din ţară, reveniri. Nu putea lipsi subiectul „Mamaia” trecut şi prezent. O bună parte a carierei muzicale este legată de compozitorul Marcel Dragomir, despre care a vorbit foarte frumos, dar şi cu regretul că a încetat comunicarea dintre ei. Emilia are două fete talentate. Pe Andreea-Francesca (24 de ani) am ascultat-o cu câteva înregistrări. Absolut toţi ascultătorii au trimis mesaje entuziaste. Emilia Diţu colaborează acum cu Mihai Dinescu, dar şi cu Ovidiu Komornyik. Speră ca până la final de an să se poată mândri cu un CD. Ne-a propus piese din repertoriile unor artişti pe care-i admiră: Whitney Houston, Delia, Tom Jones, Holograf, Luis Miguel şi alţii. Exuberantă, volubilă, solista ne-a informat şi că a studiat Dreptul în ultima vreme, dar n-a lăsat muzica nicio clipă. Cântă la evenimente toate genurile muzicale solicitate de organizatori, inclusiv folclor. Comunică intens cu prietenii pe Facebook.


 TOP5 i-a aparţinut Corinei Chiriac. Piesele care au acumulat un număr impresionant de voturi sunt:1.Strada speranţei, 2.Valurile Dunării, 3. Mama, doar mama.


Nu putea lipsi din „Agenda pop-rock” Roger Waters şi invitaţii săi cu o secvenţă memorabilă din concertul „The Wall” de la Berlin (1990). Ne pregătim de întâlnirea cu „Zidul” de la Bucureşti din 28 august.
 

Audio:


Etichete Emilia DituAndreea BilligAG BilligMarcel DragomirCorina ChiriacMihai DinescuOvidiu KomornyikRoger WatersconcertTop 5Florin BogardoElvis PresleyLuther Allison

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live