Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

2 Iunie 2015
Vizualizari: 2020
Comentează add

Ediţia 661 din 30.05.2015

Invitată: Zoia Alecu Invitată: Zoia Alecu - Conține audio

andrei-partos

Zoia Alecu

Din 2013 nu ne-a vizitat, dar cum a avut un material nou a anunţat. Zoia Alecu arată cât de multă inspiraţie a acumulat, cât chef de cântat are, câte are de dăruit. Albumul cel nou, „Să ierţi” scos tot la Ovo Music şi lansat pe 14.05.2015, are poveştile lui, are versurile scrise de Zoia tipărite şi fotografii expresive pe coperte. Zoia a lucrat din nou cu Emanuel Gheorghe Fisă (orchestrator şi chitarist). Aproape 300 de mesaje au salutat prezenţa ei în studio. E plăcut să observ că artiştii consacraţi sunt iubiţi şi respectaţi şi la rândul lor se bucură comunicarea directă cu publicul. Era inevitabil să nu ajungem şi la subiectul Eurovision 2015.

Zoia cunoaşte fenomenul şi s-a exprimat clar, tranşant. La insistenţele ascultătorilor, Zoia a şi cântat puţin din „Imnul somnoroşilor”. A explicat motivele pentru care nu vine cu chitara şi nu poate cânta în studioul nostru. În schimb a propus piese cu Alina Manole, Nicu Vladimir, Adrian Sărmăşan, Tudor Gheorghe, Dan Manciulea, Sfinx Experience (grup din care a făcut parte, pentru care a compus şi a scris versuri) şi Nicu Alifantis, cel care tocmai urma să-şi lanseze albumul Şotron pe 31 mai, de ziua lui!  Pentru fiecare alegere făcută Zoia a argumentat.


 Am avut concursuri, am avut Top 5 Sentimental cu piese cântate şi compuse de Mircea Baniciu. 1. Eşarfă în dar, 2. Vara la ţară, 3. Andrii Popa (este o surpriză că nu această piesă a ajuns pe primul loc). Trebuie să subliniez că-n actualul format al acestei rubrici cifra înregistrată de Baniciu reprezintă un record  de participare.


 Agenda Pop-Rock  a inclus şi piese cu Roxette, Slash, Alice Cooper, Heart, Judas Priest, Kid Rock, Beth Hart  ş.a.m.d.
 

Audio:


Etichete Zoia AlecuSă ierţiEmanuel Gheorghe FisăEurovision 2015Alina ManoleNicu VladimirAdrian SărmăşanTudor GheorgheDan ManciuleaSfinx ExperienceNicu AlifantisŞotronMircea BaniciuRoxetteSlashAlice CooperHeartJudas PriestKid RockBeth Hart

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live