Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 19 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

15 August 2010
Vizualizari: 5239
Comentează add

Ediția 412 din 14 august 2010

Invitată: Stela Enache Invitată: Stela Enache - Conține audio

andrei-partos

                              Stela Enache

De necrezut, dar s-a produs prima mea întâlnire cu Stela Enache. N-a fost niciodată în emisiunile mele! 
 
A acceptat cu amabilitate invitaţia. Pe 15 august se împlinea un an de la plecarea soţului ei, compozitorul de un imens talent, Florin Bogardo, care o zi mai târziu, pe 16 august, ar fi împlinit 68 de ani.
 
Spre bucuria ascultărilor tineri şi nu numai, am descoperit omul şi artistul Stela Enache. Pare de necrezut, dar Stela nu are încă un CD al ei în România, deşi repertoriul ei depăşeşte 350 de piese. Există două albume de autor pentru Florin Bogardo, unul editat de „Jurnalul Naţional” volumul 5 (105) şi altul de CDS Music în 2005.
 
Stela Enache nu este rudă cu George Enache, nici cu Stelu Enache. Numele ei de buletin este Steriana Aurelia Bogardo şi vine de la Reşiţa. În 1972 a absolvit Conservatorul de Muzică de la Cluj. A fost remarcată de George Grigoriu la diverse concursuri (la Mamaia în 1971 a luat locul II la interpretare). A lipsit din ţară aproape 30 de ani cu scurte pauze, fiind mereu în turnee (despre care veţi afla multe) cu trupa Electrecordului condusă de Alexandru Imre. A mai avut o colaborare cu formaţia condusă de Doru Danciu. Stela Enache are un simţ al umorului deosebit, o siluetă exemplară pentru că a făcut sport. E foarte critică privind divertismentul tv de azi, producţiile muzicale actuale nu o mulţumesc. E hotărâtă să contribuie la apariţia a cel puţin două CD-uri cu creaţia lui Florin Bogardo.
Nici n-am observat când s-a terminat emisiunea!
 
 

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu,www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!

 

 

 

Etichete Stela EnacheFlorin Bogardo.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live