Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

19 Iulie 2013
Vizualizari: 3130
Comentează add

Ediţia 563 din 13.07.2013

Invitată: Silvia Ilieş Invitată: Silvia Ilieş - Conține audio

andrei-partos

Silvia Ilieş

Au trecut doi ani de la dispriţia lui Cornel Fugaru, unul dintre cei mai talentaţi şi mai prolifici creatori ai muzicii pop româneşti. Am deschis ediţia cu un scurt remember.Apoi a debutat în emisiune un om de radio consacrat, cu peste două decenii de activitate în instituţie. Silvia Ilieş a venit în calitate de om îndrăgostit de muzică, de persoană cu studii de profil, cu multiple apariţii pe scene, cu peste 40 de premii obţinute la Primăvara Baladelor, festivaluri folk, teatru poetic. A cântat o vreme în Cenaclul Flacăra, a colaborat cu multe trupe ca Blitz, Holograf, Domino, Sfinx, Valeriu Sterian şi Compania de Sunet şi alţii.

A povestit despre diferite momente din cariera artistică, despre muzica anilor 80, despre grupurile, orientările şi mesajele care au impresionat-o de-a lungul anilor. S-a referit pe larg la întâlniri semnificative cu Florian Pittiş, Sorin Chifiriuc, Victor Ioan Frunză, George Stanca şi alţii. Cu siguranţă mulţi colegi vor afla abia acum multe date din viaţa artistică a Silviei Ilieş. Ne-a oferit muzică diversă şi cu sens, de la Beethoven la Frankie Goes To Hollywood (era o dedicaţie specială pentru fiul ei, Radu Cătălin, care pe 13 iulie împlinea 26 de ani), Roşu şi Negru, Argent, The Stranglers, Roata, Florian Pittiş, The Rolling Stones ş.a.m.d. Veţi primi o bogăţie de idei cum rar s-a întâmplat în această emisiune.


„Agenda pop rock” a inclus piese cu Mădălina Manole, Daniel Gerard, Iron Maiden, George Nicolescu, Mike and The Mechanics, Lucio Battisti, The Shorts ş.a.

TOP 5 a revenit grupului Guns N’ Roses, iar primele clasate (în urma voturilor ascultătorilor adunate timp de 5 zile) au fost „November Rain”, „Paradise City” şi „Sweet Child O’ Mine”.

Audio:


Etichete Silvia IliesradiomuzicafolkrockpunkValeriu SterianCornel FugaruHolografSfinxDominoFlorian PittisMadalina ManoleRosu si Negru

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live