Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

11 Decembrie 2011
Vizualizari: 3679
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 480 din 10 decembrie 2011

Invitată: Otilia Bădescu Invitată: Otilia Bădescu - Conține audio

andrei-partos

                               Otilia Bădescu

Am avut un alt debut. O mare campioană a tenisului de masă mondial, o mare campioană a modestiei: Otilia Bădescu. Am descoperit-o împreună cu ascultătorii. N-o cunoşteam personal, dar m-a fascinat cariera ei impresionantă: 10 medalii de aur la Campionatele Europene de juniori, 5 medalii de aur la seniori, campioană e Europei în 2003, campioană cu echipa României în 2005, argint la C.E. în intervalul 1988-1998, de trei ori bronz mondial (la simplu, dublu mixt şi echipe), de 7 ori a obţinut bronz european în intervalul 1986 - 2003 (ultima medalie de bronz a fost la dublu mixt). Otilia Bădescu a participat de 4 ori la Jocurile Olimpice (1992-2004), dar acolo n-a reuşit marea performanţă deşi a sperat mereu să dea lovitura.

A vorbit cu multă pasiune despre frumuseţea acestui sport, despre colegii de ieri şi de azi, despre nevoia de mişcare, despre legătura dintre sport şi muzică. Este născută în 31.10.1970 la Bucureşti, a fost îndrumată de părinţi spre sport. Primul ei antrenor a fost Vasile Dumitrescu. A jucat tenis de masă de mică, deşi la un moment dat visa să devină o nouă Nadia Comăneci. Ne-a oferit informaţii tehnice, ne-a povestit despre cei 6 ani petrecuţi în Japonia, despre viaţa de sportiv profesionist.

Lista muzicală propusă de invitată s-a bucurat de succes, pentru că a fost extrem de diversă: de la Maria Tănase, Ioana Radu sau Maria Lătăreţu la Dalida, Edith Piaf, Rihanna, Elvis Presley, Guns N’ Roses, Justin Timberlake sau Bolero-ul lui Ravel, au fost de toate…

Entuziasmul, francheţea, gândirea pozitivă o recomandă pe Otilia Bădescu pentru orice funcţie din fruntea sportului românesc. A candidat o singură dată pentru de preşedenţia Federaţiei de profil şi a pierdut. Oameni ca ea trebuie invitaţi, valorificaţi. Experienţa și competenţa lor sunt de nepreţuit. Observaţia e valabilă pentru mai toate ramurile sportive unde am avut mari campioni.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt! 


Etichete Otilia Bădescu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live