Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

21 Octombrie 2015
Vizualizari: 2138
Comentează add

Ediţia 681 din 17.10 2015

Invitată: Oana Pellea Invitată: Oana Pellea - Conține audio

andrei-partos

Am avut parte de cea de-a treia vizită a Oanei Pellea şi se pare că a fost cea mai apreciată, dacă ne luăm după reacţiile celor aflaţi pe recepţie. A venit după un turneu prin ţară, cu impresii de la Piatra Neamţ, oraş în care a debutat în teatru. Oana avea a doua zi repetiţie şi spectacol şi totuşi a stat peste ora 3.00 pentru că mesajele nu conteneau. A povestit despre statutul de actor independent, despre relaţiile dintre actori şi instituţii teatrale, despre noua generaţie de actori. De film s-a mai îndepărtat, dar n-ar refuza un rol bun, care să-i vină bine. Ne-a vorbit despre Festivalul Naţional de Teatru, despre o expoziţie fotografică importantă cu imagini inedite cu Amza Pellea (unele aduse de acasă de Oana). F.N.T. se încheie pe 1 noiembrie.

Desigur a fost vorba şi despre muzică, despre rolul ei în viaţa actriţei. Lista ei cu preferinţe a inclus piese cu Nina, Simone, Damien Rice, Pasărea Colibri (Oana a evocat momente în care l-a cunoscut pe Florian Pittiş), Leonard Cohen, Cat Stevens, Queen, Smokie, Smiley, Dean Martin, Ane Brun sau Lisa Hanigan. Ascultătorii care ne urmăresc prin internet (SUA, Canada, Australia ba chiar şi China) şi-au exprimat entuziasmul privind oferta muzicală a Oanei Pellea. S-a ajuns şi la iubirea de animale. Are trei câini, iar pentru un al patrulea (Mişu) mic şi simpatic, căuta o gazdă cu suflet bun. A primit mulţumiri şi felicitări pentru prima carte şi rugăminţi să mai scrie. Probabil că o va face. O reaşteptăm în studio cu mare drag.


 În emisiune primit multe comentarii după concertul Morrissey de la Bucureşti.

Agenda pop-rock a mai inclus date despre concertul dedicat lui Gabriel Cotabiţă (29.10), piese cu Seals and Crofts, Chris De Burgh (revine în România), Ana Maria Dumitru, Poison, Marcel Pavel, Steelborn (grupul din care face Răzvan Puşcaşu), Ana Popovic, Chris Norman, Keith Richards ş.a.

Top 5 Sentimental a fost mai special. S-au votat piese Simon &Garfunkel dar şi cele scrise şi cântate de Paul Simon (solo) respectiv Art Garfunkel (solo). Primele locuri au fost ocupate de duet. 1.El Condor Pasa, 2. Mrs Robinson, 3.The Sound Of Silence. 
 

Audio:


Etichete NinaSimoneDamien RicePasărea ColibriOana PelleaAmza PelleaFestivalul Naţional de TeatruLeonard CohenCat StevensQueenSmokieSmileyDean MartinAne BrunLisa HaniganFlorian PittişMorrisseySeals and CroftsChris De BurghAna Maria DumitruPoisonMarcel PavelSteelbornAna PopovicChris NormanKeith RichardsSimon &Garfunkel

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live