Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

22 Iulie 2012
Vizualizari: 5120
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 512 din 21 iulie 2012

Invitată: Oana Georgescu Invitată: Oana Georgescu - Conține audio

andrei-partos

                          Oana Georgescu

Ediţia e deschisă de varianta originală, cea din 1970 a piesei „Child in Time” cu Deep Purple, dedicată memoriei lui Jon Lord, dar şi a recent dispărtului Fredy Negrescu (regele butoanelor de la Electrecord multe decenii la rând).

Oana Georgescu a venit pentru prima oară în emisiune şi a cucerit rapid ascultătorii. Cineva cu atâtea preocupări nu apare prea des. Născută pe 31.05.1969, Oana Georgescu a absolvit Facultatea de Chimie – Universitatea Bucureşti în 1993 şi este autoarea cărții „Cornel Fugaru”  apărută în colecţia „Patrimoniul Muzical Românesc” – Biblioteca Metropolitană, lansată în urmă cu câteva zile la Bucureşti. În timpul emisiunii au fost foarte mulţi doritori care au descărcat de pe net cartea amintită. Doi dintre cei mai fideli ascultători au primit cadou câte un exemplar tipărit, cu autograf din partea autoarei.

Oana Georgescu a publicat în 1998 „Surâsul şi lacrima scenei”, „Fugar(u) prin lumea muzicii” (apărut la Editura Casa Radio în 2004), “Iuliana Marciuc în Miezul zilei” (2009), „Reverberaţii de neuitat – pianista Dana Protopopescu, 40 de ani de carieră” (2011) şi tot anul trecut „55 de ani de TVR în 55 de CONFESIUNI” (a semnat alături de Liana Săndulescu şi Iuliana Marciuc).

Oana este jurnalist, realizator de emisiuni, specialist în P.R., consilier de imagine, organizator şi promotor de evenimente, impresar şi uneori prezentator de spectacole. Este şi promotor al concursului „Miss World” România. În 15 ani a făcut de toate, a practicat sporturile extreme, despre care povesteşte cu mare bucurie, a vizitat peste 60 de ţări, a înotat printre rechini, deţine recorduri de scufundări, iubeşte muzica romantică şi are şi un loc de muncă stabil: este secretar literar-artistic al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” (din 2008). Dialogul nostru este pigmentat cu muzica ei preferată, adică piese interpretate de Cornel Fugaru, Frank Sinatra, Gloria Gaynor, Alexandru Jula (pregăteşte o carte şi cu îndrăgitul solist gălăţean), Bon Jovi, ABBA, Joe Dassin ş.a.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!


 


Etichete Oana GeorgescuFredy NegrescuJon Lord.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live