Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

27 Octombrie 2015
Vizualizari: 1986
Comentează add

Ediţia 682 din 24.10.2015

Invitată: Mihaela Bustuchină Vlaicu Invitată: Mihaela Bustuchină Vlaicu - Conține audio

andrei-partos

Ediţia a debutat cu o invitaţie la un concert special, cel intitulat „Gala Chapeau”, organizată de familie şi prieteni pentru Gabriel Cotabiţă.


A revenit, spre bucuria ascultătrilor fideli, dr. Mihaela Bustuchină Vlaicu, neurolog-artist cu reşedinţa la Paris (din 1992). A revenit pentru a ne arăta că s-a ţinut de cuvânt şi a lansat cartea promisă (chiar pe 23.10). În primul capitol este prezentă şi emisiunea noastră, motiv pentru care m- simt onorat! „Să locuieşti într-un cântec de pasăre” a apărut la Editura Favorit şi este însoţită de un CD, „Caii mei albaştri” cu piesele compuse de Mihaela, selecţionate împreună cu Luminiţa Dumitrescu şi bine pregătite spre difuzare (la capitolul sunet) de Saşa Boscu. Au fost piese de la debut (1974), compoziţii din perioada şcolii de la Slatina, altele din anii 80, precum şi o compoziţie recentă, în limba franceză (din 2014). Cea din urmă prefaţează albumul viitor. Versurile cântecelor sale sunt ale unor poeţi îndrăgiţi (Nichita Stănescu, Ion Minulescu, George Ţărnea, Virgil Dumitrescu ş.a.). Deşi era obosită după o zi intensă, ne-a cântat câteva piese în direct (chiar şi unele care nu figurează pe acest album lansat).

În mod firesc a primit şi întrebări din domeniul ei profesional (este doctor în Ştiinţe medicale, neurolog apreciat în Franţa şi nu numai), dar şi din cel muzical. Multe mesaje din diferite colţuri ale lumii au emoţionat-o, pentru că nu spera ca lumea să-şi amintească de activitatea ei din lumea folk-ului românesc (anii 1970-80). Mihaela Bustuchină Vlaicu a activat şi-n radio, la Radio France International (din 2000), unde a prezentat emisiunea în limba română, „Magazin medical”. Ne-a oferit şi câteva repere dintre preferinţele sale muzicale cu Coldplay, Maurane, Isabella Boulay, George Ezra, Ellie Goulding, Snow Patrol sau Garou şi Celine Dion. Mulţi au decretat că a fost cea mai bogată ediţie!


Agenda pop-rock include piese cu Anda Călugăreanu (născută pe 24.10 1946), Gilbert Becaud, Ana Popovic, Julio Iglesias şi alţii.


Topul 5 Sentimental i-a revenit lui Adrian Daminescu. Primele clasate sunt 1. Şi m-am îndrăgostit de tine, 2. Eu te voi iubi, 3. Intr-o zi.

Audio:


Etichete Mihaela Bustuchină VlaicumuzicaliveradioGala ChapeauGabriel CotabiţăNichita StănescuIon MinulescuGeorge ŢărneaVirgil DumitrescuColdplayMauraneIsabella BoulayGeorge EzraEllie GouldingSnow PatrolGarouCeline DionAnda CălugăreanuGilbert BecaudAna PopovicJulio IglesiasAdrian Daminescu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live