Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

4 Noiembrie 2012
Vizualizari: 5504
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 527 din 3 noiembrie 2012

Invitată: Maria Nagy Invitată: Maria Nagy - Conține audio

andrei-partos

                           Marian Nagy

Cei 10 ani pe care i-a împlinit emisiunea pe 1 noiembrie, odată cu Radio România, i-am aniversat cu o invitată specială, venită din Ungaria: Maria Nagy.

Locuieşte la Gardony (la 40 de km de Budapesta) împreună cu soţul şi fiica Iulia (15 ani). Pentru moment e casnică. Debutul Mariei într-o astfel de emisiune s-a produs cu ajutorul Facebook-ului. Prietenii din ţară au ajutat-o să-şi adune o parte dintre piesele cântate, majoritatea în programele unicei televiziuni din acele vremuri. Nu are un CD, dar e decisă în acest sens dacă găseşte susţinere şi înţelegere în ţară.

Ne-a povestit motivele absenţei sale îndelungi din România, despre debutul său de la Remetea (comuna din judeţul Harghita în care s-a născut în 1957, pe 16 septembrie), despre primul instrument muzical achiziţionat, despre „Cenaclul Flacăra”, despre anii 70. A povestit şi despre Şcoala Populară de Artă, despre colegii de atunci. Veţi auzi piese din acea perioadă, primul ei single editat pe vinil de Electrecord (a fost şi ultimul pentru Maria), piese în limba maghiară, numeroase cover-uri, dar şi colaborări cu Petre Magdin sau Iudith Csoma.

Maria Nagy a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au ajutat-o în primii ani de carieră. I-a amintit pe Lidia Oprea, George Oprea, Tudor Vornicu, Titus Munteanu, Titus Andrei ş.a.m.d. A propus piese cântate de ea, preluate din repertoriile unor solişti îndrăgiţi ca Suzi Quatro, Tina Turner, Bonnie Tyler, Edith Piaf. Pe lista ei de preferinţe au figurat nume ca Smokie, Whitesnake, Bon Jovi, Dire Straits, Foreigner sau Guns’ N Roses.

Au fost numeroase urări (peste 250) pentru invitată, pentru emisiune, dar şi pentru Radio România. Au fost şi piese cu Gianni Morandi, Mihaela Runceanu, The Tremeloes, Teresa De Sio sau Vasco Rossi, au fost şi informaţii despre viitoarele concerte din Bucureşti şi din ţară. Mulţumiri tuturor celor care s-au gândit la noi!

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt! 


Etichete Maria Nagy.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live