Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

22 Iulie 2015
Vizualizari: 1640
Comentează add

Ediţia 668 din 18.07.2015.

Invitată: Maria Magdalena Dănăilă Invitată: Maria Magdalena Dănăilă - Conține audio

andrei-partos

A revenit după o lungă absenţă, Maria Magdalena Dănăilă, cea care a compus şi cântat imnul emisiunii, „Psihologul muzical”, precum şi varianta românească de la Friday Night a grupului Maywood („Vinerea” cânată de Marie beneficiază şi de versurile ei). În primul rând ţin să subliniez efortul depus de a veni de la Galaţi special pentru a fi cu. Invitata a avut numeroase proiecte în ultima vreme. Masterat, deplasare în China, a obţinut o bursă acolo şi va pleca din nou. Preocuparea pentru musical, pentru spectacolul complex este una demnă de tot respectul. Ne-a oferit secvenţe din musicalul „Little Shop Of Horrors”, precum şi din „I Love You, You ‘re Perfect”.

La insistenţa ascultătorilor ne-a cântat, deşi nu era în cea mai bună stare cu sănătatea. Un mic recital în toată regula, întrerupt de lista ei de preferinţe, pe care figurau nume ca: Sarmalele Reci, The Cranberries, Tori Amos, Poesis, John Mayer, Alexandru Andrieş, Spin Doctors, Carrie Underwood sau Celelalte Cuvinte. Ne-a vorbit şi despre experienţele destul de nefericite de la Eurovision, dar şi despre dificultăţile întâmpinate în a scoate măcar un CD. E absolut de neînţeles de ce producătorii şi sponsorii n-o susţin pe o artistă care a câştigat un premiu important şi la Mamaia, dar a fost prezentă şi la numeroase concursuri, festivaluri folk. Compune, scrie versuri, interpretează, mai nou vorbeşte şi-n chineză. Ce trebuie să mai facă pentru a fi observată? Eu rămân optimist.


 Top 5 Sentimental a inclus piesle solistei americane Beth Hart. Care e implicată şi-n compoziţie, dar şi-n scrierea versurilor. Au ieşit pe primele locuri 1. At The Bottom, 2. G.O.P., 3. Just A Little Hole. Prima clasată a fost cântată la sugestia noastră la Sala Palatului (21.07).
 
 Audio:


Etichete Maria Magdalena DănăilăSarmalele ReciThe CranberriesTori AmosPoesisJohn MayerAlexandru AndrieşSpin DoctorsCarrie UnderwoodCelelalte CuvinteBeth Hart

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live