Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

3 Septembrie 2013
Vizualizari: 3683
Comentează add

Ediţia 570 din 31.08.2013

Invitată: Maria Gheorghiu Invitată: Maria Gheorghiu - Conține audio

andrei-partos

Maria Gheorghiu

Ediţie cu cifră rotundă a debutat cu o piesă interpretată de Tudor Gheorghe, „În limba ta” (poezia semnată de Grigore Vieru), pentru că a fost Ziua oficială a Limbii române. Subiectul a fost continuat şi de invitata nopţii. Au trecut 4 ani de la vizita anterioară a Mariei Gheorghiu (15 august 2009). Acum au fost cel puţin două motive pentru a ne bucura de prezenţa ei: recenta aniversare (La mulţi ani! şi din acest spaţiu) şi lansarea noului album, despre care ne-a vorbit telefonic (era pe undeva prin Marea Caspică) producătorul şi colegul Daniel Iancu (Patria Records). Albumul  „de 20 de ani „Om Bun” a avut parte de o prezentare amplă.Conţine piese din 1993 până-n prezent. Un „Best Of...” bogat, cu 4 piese noi, cu fotografii, cu versuri, cu un sound proaspăt la care a contribuit din plin şi Daniel.

Maria Gheorghiu a venit cu chitara şi a onorat evenimentul şi cu două prime audiţii absolute, cu piese compuse cu câteva zile în urmă. Deşi ora era înaintată, a acceptat să cânte şi piesele solicitate cu insistenţă de ascultători. Am avut parte şi de cover-uri , de povestea corespondeţei cu Dulce Pontes, dar şi de lista cu preferinţe personale, pe care figurau piese cu Noa, Eva Cassidy, Katie Melua, Valeriu Sterian ( Maria i-a acordat un moment amplu şi emoţionant), Francis Cabrel ş.a.


 În cadrul Agendei pop-rock m-am oprit la Ioan Gyuri Pascu (piesă de pe recentul CD, „Electromagnetic Love”), Van Morrison, Rudolph Schenker (Scorpions) născuţi în ultima zi a lunii august.


 TOP5 a fost dedicat Mădălinei Manole. Peste 25 de piese din repertoriul ei au fost nominalizate. Primele locuri au fost ocupate de : 1. Fată dragă, 2. Te-am văzut, mi-ai plăcut, 3. Suflet gol.  
 

Audio:


Etichete Maria GheorghiuDaniel IancufolklansareOm BunZiua Limbii RomaneMadalina ManoleIoan Gyuri PascuVan Morrisonmuzica live

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live