Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

21 Octombrie 2012
Vizualizari: 3650
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 525 din 20 octombrie 2012

Invitată: Margareta Pâslaru Invitată: Margareta Pâslaru - Conține audio

andrei-partos

                          Margareta Pâslaru

O cifră impresionantă pentru multe emisiuni de oriunde: 525 de nopţi de vineri! Am aniversat cu o invitată specială: Margareta Pâslaru!

Este o revenire în studio după 4 ani şi 8 luni. De data asta a sosit cu un alt play-list, dar şi cu o carte proaspăt lansată: “Eu şi timpul – viaţă, vocaţie, viziune” (editura Curtea veche). Este prima parte a unei povestiri (autobiografie scrisă cu maximă decenţă) pe care o aşteptam demult. Fotografiile publicate în carte sunt repere ale istoriei pop!

55 de ani de carieră şi 70 de ani de viaţă se împlinesc în 2013. Până atunci Margareta Pâslaru caută o soluţie pentru un concert potrivit actualei dispoziţii sufleteşti şi vocale, fără piesele care n-o mai reprezintă azi. Ca solistă a colaborat cu 65 de compozitori de-a lungul carierei. O cifră demnă de Cartea Recordurilor! Această deschidere spre numeroşii creatori a contribuit la diversificarea repertoriului care include stiluri şi ritmuri de tot felul, de la vals la rumba, cha-cha, tango sau twist, rock’ n’ roll şi blues. De reţinut faptul că Margareta a compus şi compune nu numai pentru sine ci şi pentru colege de breaslă. În emisiune au dominat piesele proprii. Solicitările ascultătorilor au fost numeroase, întrebările au primit răspunsuri. Mulţi prieteni ai emisiunii, care ne ascultă din SUA, Canada, Germania, Spania sau Italia s-au bucurat mult de reîntâlnirea cu Margareta Pâslaru. O veste bună pentru ei, şi nu numai, a fost vestea reeditării albumului “Margareta – 50 de ani de la primul disc” (a apărut la Electrecord, cu sprijinul Radio România, în 2010). Cartea se poate comanda şi prin internet. În cele aproape 3 ore, pe care le-a petrecut în studio am aflat multe neştiute despre cariera invitatei!
 
În partea a doua am avut loc pentru informaţii şi concursuri (invitaţiile la concertul Tudor Gheorghe sunt foarte dorite!). Veţi auzi piese cu Wanda Jackson, Status Quo, Franco Califano, Ten Years After, Gianni Morandi, Iron Maiden, O.C. Smith, Harry Belafonte ş.a. Am semnalat apariţii discografice de toamnă cu Chris De Burgh, Barbra Streisand, Kiss, Jeff Lynne.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt! 


Etichete Margareta Pâslaru.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live