Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

19 Mai 2015
Vizualizari: 1275
Comentează add

Ediţia 659 din 16.05.2015

Invitată: Luminiţa Anghel Invitată: Luminiţa Anghel - Conține audio

andrei-partos

Luminiţa Anghel

Ediţia a demarat cu un gând către cel care a părăsit această lume, B.B. King, săsând în urmă sute de pagini esenţiale pentru istoria blues-ului, a muzicii în general.


 A revenit, după 7 ani, în emisiune Luminiţa Anghel, care este printre puţinele artiste cu drepturi depline de a se prounţa pe tema Eurovision.De data asta a fost categorică în a afirma că nu va mai participa la acest concurs. Fireşte că ne-a oferit şi câteva piese mai recente, dar cererile ascultărilor s-au îndreptat spre piese din trecut (Şansa, Andrii Popa, Mi-e frică, Nu s-a sfârşit iubirea ş.a.m.d.). Au fost solicitări insistente pentru piesa „Se repetă muzica...” dar, din păcate, nici artista nici noi nu avem această înregistrare.

Despre statutul de mamă am discutat în mod firesc, iar lista de piese propuse de luminiţa a plăcut tuturor, incluzând nume ca Lara Fabian, Guns N Roses, Macy Gray, Boyzone, Freddie Mercury alături de Montserrat Caballe. O temă, devenită permanentă, a fost cea a difuzării muzicii româneşti la posturile de radio. A muzicii generaţiilor de peste 40 de ani. Luminiţa a cules numeroase complimente şi aprecieri din partea celor care ne-au scris sau au sunat.


 Au fost discuţii după concertul lui Yngwie Malmsteen. Spre bucuria mea avem mulţi ascultători care au fost în Sală pe 13 mai. Ne putem mândri cu astfel de prieteni ai emisiunii, care cumpără bilete la concertele importante.


 Agenda pop rock a inclus nume ca Gabriel Cotabiţă, Robert Fripp (King Crimson), Daniel Iancu, Joe South, Laura Pausini, Neil Diamond. Am avut şi o noutate de la Marina Florea, compoziţia lui Mihai Alexandru.


 Top 5 n-a mai fost sentimental ci cu Eurovision 2015. Am propus toate piesele din concurs şi au ieşit pe primele locuri 1. Voltaj-De la capăt, 2, Il Volo- Grande amore (Italai), 3. Elctro Velvet- Sill In Love With You ( Marea Britanie). Ar fi frumos să fie aşa la final de show vienez! 
 

Audio:


Etichete B.B. KingLuminiţa AnghelEurovisionLara FabianGuns N RosesMacy GrayBoyzoneFreddie MercuryYngwie MalmsteenGabriel CotabiţăRobert FrippKing CrimsonDaniel IancuJoe SouthLaura PausiniNeil DiamondMarina FloreaMihai Alexandru

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live