Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

8 Iulie 2012
Vizualizari: 2899
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 510 din 7 iulie 2012

Invitată: Liverpool Band Invitată: Liverpool Band - Conține audio Invitată: Liverpool Band - Conține video

andrei-partos

                          Liverpool Band

Avem o vară bogată. Un nou debut în emisiune. Tocmai de ziua de naştere a lui Ringo Starr (n.7.07.1940) ne-a vizitat Liverpool Band din Bucureşti, care nu a împlinit încă doi ani. S-a bucurat de un succes deosebit în timpul prezenţei în studio pentru că a abordat exclusiv repertoriul The Beatles. Un proiect îndrăzneţ iniţiat de Dan-Viorel Muşetescu (chitară, lider, născut pe 27.07.1961), care i-a atras pe Adrian Chepa (bas, voce, muzicuţă, percuţie, născut tot pe 27.07. dar în 1972) şi pe tinerii Sebastian Nazarevscky (chitară, născut pe 15.07.1988) şi Theodor Valentin Rusu (solist vocal, percuţie, născut în 21.11.1990). Mai au şi un baterist, pe care l-au lăsat acasă pentru că varianta unplugged nu-l reclama în studio.

Au fost multe piese din repertoriul The Beatles, printre care „Lady Madonna”,„I Saw Her Standing There”, „Girl”, „The Ballad of John And Yoko” (cu o dedicaţie specială pentru memoria lui Moţu Pittiş), “Yesterday” ş.a. Printre cântări veţi afla câte ceva despre fiecare invitat. Este important să subliniez şi faptul că trupa Liverpool a fost invitată la Liverpool în această vară pentru un eveniment dedicat celor patru Beatles. Vor fi peste 20 de trupe din întreaga lume iar băieţii conduşi de Dan Muşetescu vor reprezenta România.

În spectacole trupa sună diferit de ceea ce veţi asculta aici. I-am auzit în deschiderea unui concert susţinut de Alexandru Andrieş în acest an la Cinema Patria. Apariţiile prin cluburi şi emisiuni tv nu-s foarte numeroase, dar cererile sosesc din ce în ce mai des, iar publicul este mai tânăr decât s-au aşteptat iniţiatorii. Se lucrează şi la compoziţii proprii, dar deocamdată accentul e pus pe promovarea acestor valori universale inestimabile, creaţiile celor patru din Liverpool. Veţi auzi şi alte preferinţe ale musafirilor cum ar fi piese cu Deep Purple, Pink Floyd, Johnny Winter, Sfinx, Led Zeppelin, Free, Jethro Tull ş.a. 

A fost şi ziua lui Toto Cutugno, am avut noutăţi de la Richie Sambora sau Rush.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt! 


Etichete Liverpool BandDan-Viorel MuşetescuAdrian ChepaSebastian NazarevsckyTheodor Valentin Rusu.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live