Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 29 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

22 Mai 2013
Vizualizari: 3500
Comentează add

Ediţia 555 din 18.05.2013

Invitată: Laura Gabriela Badea-Cârlescu Invitată: Laura Gabriela Badea-Cârlescu - Conține audio

andrei-partos

Laura Badea Cârlescu

Încă un debut de referinţă în emisiune. O supercampioană, singura medaliată cu aur olimpic la floretă fete, Laura Badea Cârlescu! Născută în Bucureşti (28.03.1970), Laura este cea mai mică dintr-o familie cu 4 a copii. A făcut sport din şcoală, dar nu scrimă, ci handbal, atletism. La scrimă a ajuns în urma unei selecţii efectuate prin şcolile bucureştene de antrenorii de la Clubul Sportiv Şcolar nr 1. Veţi afla multe despre acest sport nobil, despre dificultăţi, dar şi bucurii imense ale unei campioane care priveşte viaţa cu luciditate şi realism. Culmea e că nu titlul olimpic din 1996 (Atlanta) îi este cel mai drag, ci bronzul de la Barcelona (cu echipa în 1992). În 1994 era campioană mondială la Atena cu echipa, iar un an mai târziu la individual (Haga). În 2002 se afla la Lisabona cu echipa şi ocupa locul trei! Acelaşi bronz la obţinut şi la Havana în 2003.

În 2004 echipa de floretă a luat argint la New York. Sigur că palmaresul e mult mai bogat, dar v-am oferit doar câteva repere. În 2008 şi-a luat doctoratul în domeniu, fiind absolventă a Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport. O vreme scurtă a şi antrenat. Acum activează în cadrul COSR, fiind consilierul preşedintelui Octavian Morariu, dar şi director al Academiei Olimpice Române. Până recent a fost vicepreşedinta Federaţiei Române de Scrimă. Ne-a vorbit despre fetiţa ei, Maria (11 ani), despre gătit, animale, despre actori preferaţi, despre muzica pe care o îndrăgeşte.

Pe lista ei de preferinţe figurau nume ca ABBA, Laura Stoica, Bon Jovi, The Eagles, Scorpions, Opus, The Beatles, Tina Turner sau Rod Stewart. La ora 3,00 ne-a părăsit pentru că dimineaţa o aşteptau activităţi importante de familie.


 Un subiect firesc al nopţii a fost Eurovision-ul de la Malmo. S-au dat pronosticuri şi piese favorite, iar unii au anticipat corect câştigătoarea, Danemarca. „Agenda pop-rock” a mai inclus nume ca Big Joe Turner, Nicu Alifantis, Arabesque, Iron Maiden, Albiter Sound, Andreea Bocelli, Deep Purple ş.a. 
 

Audio:


Etichete Laura Badeafloretascrimajocuri olimpiceABBALaura StoicaBon JoviEurovisionNicu AlifantisIron MaidenThe Eagles

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live