Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE (emisiune conf.Legii 41) Luni, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

19 Septembrie 2010
Vizualizari: 5858
Comentează add

Ediția 417 din 18 septembrie 2010

Invitată la "Psihologul muzical": Ilinca Goia Invitată la "Psihologul muzical": Ilinca Goia - Conține audio

andrei-partos

                                        Ilinca Goia 

Pot consemna încă un debut absolut: actriţa Ilinca Goia a acceptat să stea cu noi 5 ore.

Născută la Bucureşti (6.03.1969), şi-a început cariera la Teatrul studenţesc “Podul”, a continuat studiile la A.T.F. - U.N.A.T.C. iar din 1993 a obţinut o bursă la Academia Americană de music-hall şi Artă Dramatică din New York (1994). Este singura actriţă de la noi cu o astfel de specializare. De altfel, muzica s-a dovedit a fi cea mai mare iubire, după fiul Nikita şi soţul Dominic Dembinschi (regizor, scenarist).

Ne-a cântat în direct (cu negative), a recitat la cerere, a povestit despre începuturi, despre profesorii care au îndrumat-o. Premiul la care ţine cel mai mult este cel pentru Debut, obţinut  la Festivalul Filmului de la Costineşti pentru rolurile din “Rochia albă de mătase” şi “Momentul adevărului” (1991). În 1994 a fost recompensată cu un Premiu Drama - Logue al Criticii din Los Angeles pentru rolul Leah din piesa “Dybbuk”. În 2004 a primit medalia “Meritul Cultural” din partea preşedintelui României.

Lista preferinţelor muzicale a fost impresionantă. Veţi auzi voci diverse, de la Ileana Sărăroiu, la Jethro Tull, de la Aura Urziceanu, Margareta Pâslaru la Sade, Frank Sinatra sau Sting. N-am avut timp destul pentru toate temele propuse de ascultători, aşa că Ilinca Goia a promis că va reveni. Îşi doreşte mult ca lumea să meargă la teatru (o veţi găsi la Teatrul Naţional Bucureşti), dar visează şi la un music-hall pe o scenă bucureşteană, aşa cum a fost “Chicago”. Şi mai aşteaptă propuneri pentru un film bun!

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu,www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt! 


Etichete Ilinca Goia.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live