Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: POIANA LUI JOHANN (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

2 Aprilie 2013
Vizualizari: 5495
Comentează add

Ediţia 548 din 30.03.2013

Invitată: Ileana Şipoteanu Invitată: Ileana Şipoteanu - Conține audio

andrei-partos

Ileana Şipoteanu

În fiecare an realizăm câte două sondaje pentru a afla pe cine vor în studio ascultătorii. Pe lângă cei care anunţă evenimente importante la zi, lansări de disc, premii, performanţe, invităm în studio şi personalităţi clasate printre primele 20 de locuri ( au fost 85 de propuneri cu nume din muzică, teatru, sport, media) în sondajul nostru din februarie 2013.


 Ileana Şipoteanu a mai fost în studio în august 2005. Acum s-a clasat în Top 10 al „doriţilor” de ascultători. A venit special de la Constanţa pentru a da curs invitaţiei. A avut multe de povestit despre carieră, despre viaţa de familie, despre Dumitrana (fiica ei are acum are 18 ani şi nu mai doreşte carieră muzicală), despre colaborarea cu Dumitru Lupu (soţ şi compozitor preferat). Am discutat şi despre destinele Festivalului de la Mamaia, unde n-a avut un recital amplu niciodată, despre drepturile de autor şi drepturile conexe. Au fost multe piese din repertoriul propriu, unele mai recente, care vor figura pe un album dedicat Mării. Ileana ne-a mărturisit că nu este o mare adeptă a duetelor. Ne-a oferit unul cu Daniel Iordăchioae.

Lista personală cu preferinţe a inclus nume ca Maria Tănase (merită să ascultaţi argumentele acestei alegeri), ABBA, Mirabela Dauer ( cu piesa „Mulţumesc, iubită mamă” s-a lansat Ileana), Tom Jones, Gabriel Dorobanţu , Celine Dion (născută pe 30 marrtie), Adele ş.a.m.d.


 Au fost multe zile de naştere din lumea muzicală, dar un loc special l-au ocupat Olimpia Panciu, Eric Clapton, Tracy Chapman, Norah Jones. „Agenda pop-rock” a inclus şi un scurt dialog telefonic cu Adrian Despot, solistul grupului Viţa de Vie, care a anunţat un nou proiect, acustic. O surpriză plăcută!

Audio:
 


Etichete Ileana SipoteanuDumitru LupuDumitranaAdrian DespotVita de VieMaria TanaseGabriel Dorobantu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live