Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

27 Septembrie 2016
Vizualizari: 2951
Comentează add

Ediția 730 din 24.09.2016

Invitată: Ileana Lucaciu Invitată: Ileana Lucaciu - Conține audio

andrei-partos

 

Încep cu o precizare esențială. Cutremurul de la ora 2,12 l-am trăit în fața microfonului, semnalând în secunda cu pricina că este cutremur. Cu calm, fără panică. La vreo 5 minute a venit și colegul Dan Georgescu de la Știri și a informat cu date exacte  asupra seismului. Așadar R.R.A. a fost singura și prima instituție media aflată la datorie! 

O ediție care a început cu o nouă piesă lansată de Leonard Cohen și a continuat cu vizita un critic de teatru, cronicar valoros, susținător al teatrului românesc: Ileana Lucaciu. Încă un debut spectaculos în emisiune. Nu cunosc mulți critici de teatru cu studii de specialitate, dar cu siguranță Ileana Lucaciu este una dintre cele mai consecvente, mai atente la fenomenul teatral. A făcut jurnalism de calitate, iar acum are un blog „Spectator” de profil. A comentat Galele tinerilor actori HOP organizate la „Vox Maris Grand Resort” în ultimii ani de către U.N.I.T.E.R. Ne-a recomandat spectacole, actori, evenimente. Au fost multe întrebări avizate, fapt care m-a făcut să fiu mândru, din nou, de ascultătorii R.R.A. Îl cunosc pe soțul Ilenei încă din anii facultății, Bogdan Lucaciu fiind un psiholog recunoscut de breaslă. Fiul, Tudor Lucaciu, este operator de film de mare talent, director de imagine, iar fiica este coregraf, activând acum în străinătate. Și Ileana Lucaciu a trecut cu calm peste momentul cutremurului. Invitata ne-a propus o serie de piese interpretate de Adriano Celentano, The Beatles, Nat King Cole, Louis Prima, Nicu Alifantis, ABBA, Harry Belafonte ș.a.

Am avut un interviu în exclusivitate cu Jon Anderson, fost vocal al grupului Yes, care a lansat recent un album alături de Roine Stolt. Merită să ascultați întregul material, precum și muzica propusă.

Top5 Sentimental a aparținut grupului irlandez U2. Primele clasate au fost 1. With Or Without You, 2. I Still Haven t Found What I m Looking For, 3. Where The Streets Have No Name.

Agenda pop-rock include nume ca Anda Călugăreanu, Ștefan Elefteriu, Pasărea Rock, Domenico Modugno, Ian Hunter ș.a.

 

Audio:


Etichete Ileana LucaciuteatrufilmcutremurLeonard CohenSpectatorUniterAdriano CelentanoThe BeatlesNat King ColeLouis PrimaNicu AlifantisABBAHarry BelafonteJon AndersonYesinterviuexclusivRoine StoltU2Anda CălugăreanuȘtefan ElefteriuPasărea RockDomenico ModugnoIan Hunter

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live