Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Joi, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

5 August 2012
Vizualizari: 2514
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 514 din 4 august 2012

Invitată: Francesca Suciu Invitată: Francesca Suciu - Conține audio

andrei-partos

                          Francesca Suciu

Continuă ciclul „R.R.A. deschis pentru cei care n-au avut şansa afirmării”. Mulţi s-au înscris şi o parte dintre ei au şi ajuns în Studioul 31 al R.R.A.

Francesca Suciu (n. 10.05.1972) este o altă debutantă în emisiune. În 1991 a absolvit cursurile Şcolii Populare de Artă, secţiunea canto-muzică uşoară, la clasa Mirelei Vlad. A participat la câteva concursuri de profil înainte de 1990, dar nu consideră că e important sau necesar. Din 1993 a urmat cursurile Universităţii Friedrich Schiller la clasa profesorilor Edmond Deda şi Viorel Gavrilă. A mers în turnee, a obţinut contracte în Egipt, cântă şi acum în cluburi bucureştene alături de soţul ei, Nicu Suciu.  În 2003 s-au numit Duo Adaggio. Acum grupul Adaggio are o formulă de trei.

Francesca Suciu a participat la o serie de emisiuni tv, printre care şi „Ploaia de stele” (2001) unde a interpretat-o pe Laura Pausini. Ne-a oferit o serie de cover-uri înregistrate, după piese din repertoriul unor artişti îndrăgiţi de ea, cum ar fi Mădălina Manole, Carmen Rădulescu, Pompilia Stoian, Ana Barbu sau Laura Pausini. A cântat şi în direct celebrul hit estival „Sealed With A Kiss” (piesă impusă de Brian Hyland în 1962, Bobby Vinton în 1972 şi apoi de Jason Donovan în 1989). Vocea ei a primit aprecierile celor care ne-au urmărit în direct. Speră să poată aduna creaţii originale pentru un prim album personal. Pe lista ei de prefereinţe au figurat nume ca Cher, Angela Similea, Anastacia, Lara Fabian, Gabriel Cotabiţă, Ovidiu Komornyik, Bonnie Tyler ş.a.

Am avut o transmisie în direct din Vama Veche de la „Folk You - Florian Pittiş”  (se împlinesc 5 ani de când Moţu Pittiş ne-a părăsit!). „Reporter special” a fost artista Alina Manole.

Am difuzat primele 13 clasate în sondajul „BEST SUMMER SONGS” (2625 de votanţi!). Pe primele trei locuri s-au clasat Alina Manole (Tu ai vândut marea), Magda Puşkaş (Uşor de vară) şi Vasile Şeicaru (Aruncarea în valuri).

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!


Etichete Francesca SuciuAdaggio.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live