Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 19 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

5 Septembrie 2010
Vizualizari: 5672
Comentează add

Ediția 415 din 4 septembrie 2010

Invitată la "Psihologul muzical": Corina Chiriac Invitată la "Psihologul muzical": Corina Chiriac - Conține audio

andrei-partos

                              Corina Chiriac

O noapte specială! Corina Chiriac a venit pentru prima oară la „Psihologul muzical”! Şi a stat peste patru ore! 

Am parcurs împreună numeroase teme, de la soarta tinerilor solişti participanţi la concursuri naţionale gen „Mamaia” la viaţa ei în Şcoala de muzică, la relaţia cu diferiţii creatori. Ne-a povestit despre Karel Gott , despre Dyango, despre Carlos Gardel, sau despre trupele româneşti de rock. Lista de preferinţe muzicale propusă de Corina n-a fost epuizată, aşa că va exista (probabil) şi un al doilea episod. Debutul din 1965 s-a produs într-un concurs radiofonic transmis de pe scena Casei de Cultură a Studenţilor „Grigore Preoteasa”. Preşedintele juriului era George Grigoriu. Şi-a amintit de anii studenţiei, ne-a oferit repere de pe albumele sale, cel mai nou fiind lansat în 2010 (O rochie de mireasă). Am ascultat şi „Serenada” compusă de tatăl solistei, Mircea Chiriac

Corina a răspuns cu totală deschidere tuturor întrebărilor venite de la ascultători, ne-a anunţat câteva proiecte îndrăzneţe, emisiunea pe care o moderează la Naţional TV se reia după 15 septembrie. Îşi doreşte un mare concert la Sala Palatului (dar aşteaptă sponsorii absolut necesari). Are un site (foarte bine întreţinut) de care e foarte mândră: www.corinachiriac.ro. Trebuie să precizez că rar am văzut un artist român sau internaţional cu o bio-discografie atât de meticulos prezentată (e şi meritul lui Mircea Nicolau). Un exemplu de urmat! 

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu,www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!


Etichete Corina Chiriac.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live