Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

2 Octombrie 2013
Vizualizari: 2572
Comentează add

Ediţia 574 din 28.09.2013

Invitată: Camelia Potec Invitată: Camelia Potec - Conține audio

andrei-partos

Camelia Potec

Ultima ediţie a lunii septembrie a benificat de prezenţa unei mari campioane. Un debut spectaculos şi aşteptat de ascultătorii R.R.A. Camelia Alina Potec e născută la Brăila (19.02.1982) de unde a început frumoasa aventură a performaţei. Una, despre care vorbeşte cu mare plăcere, cu pasiune. După 20 de ani de înot, are ce povesti. Primul ei Campionat Naţional a fost la 11 ani. La 13 ani lua aur la Festivalul Olimpic al Tineretului din Anglia (Bath). La Jocurile Olimpice a paticipat de 4 ori. La Atena (2004) a devenit Campioană olimpică la 200 liber cu un record naţional. La Londra (2012) a participat la trei probe, dar n-a mai ajuns la podium. În 2009 a realizat record european de care este foarte mândră. La proba cea mai grea, neolimpică, cea de 1500 de metri. Ne-a vorbit despre echipamentul vechi şi nou, despre importanţa înotului în şcoli, despre activitatea ei recentă la Federaţia Română de Nataţie (unde are toate argumentele şi şansele să devină preşedinte!). În calitatea de secretar federal s-a ocupat de transmisia la televiziune, pentru prima oară , a campionatelor naţionale spre bucuria concurenţilor de toate vârstele, părinţilor şi telespectatorilor.

A fost o excelentă propagandă pentru acest sport al sănătăţii! N-a avut timp de concerte, de ascultat muzică de-a lungul anilor dedicaţi marii performanţă. Abia la 20 de ani a ajuns într-o discotecă pentru prima dată. De pe lista cu preferinţe muzicale am difuzat câteva piese cu Nicu Alifantis, Mirabela Dauer, Dan Spătaru, Toto Cutugno, Holograf ş.a. Activităţile multiple au împiedicat-o să stea mai mult cu noi, dar a promis că va reveni!


 De data asta rubrica „Răspundem când suntem în stare” a avut mai mult spaţiu, aşa că veţi auzi piese cu E.L. & Palmer, Tony Poptămaş, The Rolling Stones, Dire Straits, Dean Martin, Dan MacCafferty sau Compact.


 TOP 5 l-a avut protagonist pe Adriano Celentano. Participarea la vot n-a fost cea aşteptată, dar piesele au avut parte de o primire deosebită. Prima clasată a fost piesa „Azzuro” urmată de „Il Tempo se ne va” şi „Susanna” la egalitate de puncte.
 

Audio:


Etichete Camelia PotecJocurile OlimpiceFederatia Romana de NatatiecampioninotNicu AlifantisMirabela DauerToto CutugnoDan SpataruHolografDire StraitsAdriano CelentanoTop 5

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live