Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

22 Octombrie 2013
Vizualizari: 3090
Comentează add

Ediţia 577 din 19 octombrie 2013

Invitată: Aquilina Severin Invitată: Aquilina Severin - Conține audio

andrei-partos

Aquilina Severin

Pot anunţa cu bucurie că a mai fost un debut inedit în această ediţie: Aquilina Severin (n. 1 februarie 1946 la Dragsina, Timişoara) a venit în ţară din Germania, unde trăieşte cu familia şi ne-a acordat câteva ore din timpul ei. Am aflat multe despre o artistă care a plecat din ţară acum 24 de ani, care a avut o perioadă de interdicţie la Radioteleviziunea Română, care s-a dedicat familiei, dar a rămas legată afectiv de lumea muzicală. CV-ul e impresionant, începând premiile din timpul şcolii, continuând cu studenţia (Conservatorul timişorean) şi apoi colaborarea cu Phoenix (1968), apariţii în programe tv, turnee prin ţară cu Sincronul condus de Cornel Fugaru, turneu în Germania cu formaţia Electrecord-ului condusă de Alexandru Imre (1975), a ajuns în Cuba (alături de Dan Spătaru) dar şi-n Mongolia (1979).

A povestit despre familie, despre acţiuni umanitare în care s-a implicat, despre cât de des e confundată cu Margareta Pâslaru (fapt care o încântă), despre tinerele care o ajută cu site-ul oficial şi pagina de Facebook, despre numeroasele reveniri în ţară şi noile sale preznţe în diverse programe tv. Piesele difuzate sunt nemasterizate, au rămas aşa cum au putut fi salvate din fonotecă sau diverse alte surse. Aquilina a cântat şi în direct spre marea surpriză şi bucurie a ascultătorilor.O artistă cu o energie debordantă, cu o bucurie a comunicării rar întâlnite. Pe lista cu preferinţe personale au apărut nume ca Celine Dion, Michael Jackson, Chubby Checker sau Robin Ticke. Am avut şi o plăcută interveţie telefonică cu Petre Geambaşu, tocmai când Aquilina se refera la colaborarea cu trupa Star 2000 condusă de acesta. Am aflat amănunte despre concertul din 29 noiembrie când va aniversa 50 de ani de carieră! Concluzia mea, după cele 4 ore: Sunt convins că Aquilina ar avea un succes remarcabil dacă ar reveni pe scenă cu un recital!


  În ultima oră puteţi asculta un interviu exclusiv cu Oscar Benton care se pregăteşte de prima sa întâlnire cu publicul din România (pe 2 noiembrie) după care a urmat un emoţionant TOP5 cu piesele interpretate de Laura Stoica. Primele clasate au fost „Un actor grăbit”, „Nicio stea” şi „Mai frumoasă”.   
 

Audio:


Etichete Aquilina SeverinMargareta PaslaruPhoenixLaura StoicaCornel FugaruinterviuexclusivOscar BentonToplive

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live