Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

7 Aprilie 2015
Vizualizari: 2592
Comentează add

Ediţia 653 din 4.04.2015

Invitată: Anca Sigartău Invitată: Anca Sigartău - Conține audio

andrei-partos

Deniz Cem şi Dana Cristescu      

O noapte cu o notă generală tristă urmare a ştirii dispariţiei lui Paul Grigoriu, unul dintre cei mai iubiţi şi respectaţi oameni ai Radioului din România. Au fost multe mesaje şi chiar rugămintea să difuzăm o piesă în memoria lui. Dumnezeu să-l odihnească.


Am avut o surpriză în deschidere. Compozitorul şi solistul turc Deniz Cem a trecut prin România (unde a mai fost prezent la Cerbul de Aur 2008 şi la Callatis 2009) pentru a colabora cu Daniel Alexandrescu la înregistrarea unor piese noi. A mai ajut colaborări în România şi cu alţi artişti (Annamari Dancs, Ramona Hanganu, Silvia Stanciu). Este artistul cu cele mai multe premii în reţeaua concursurilor F.I.D.O.F. Era însoţit de Dana Cristescu (Prom’Art Creative).

 Anca Sigartău a adus cu sine tonul optimist ştiut, veştile bune, bucuria de a comunica, de a recita, de a povesti. Motivul principal al vizitei (a fost în studio în mai 2014) este apariţia proiectului „MANKUSH”.De la Electro Swing la Cabaret Folcloric cu Anca Sigartău şi Manuela Cara. Producător este Andi Enache de la A & A Records.

Mankush înseamnă bucuria de a cânta, înseamnă energie şi voie bună” scrie pe coperta interioară a CD-ului.


 Anca a primit numeroase mesaje de admiraţie şi dragoste. Vestea că a devenit, în urma unui concurs, director al Teatrului din Bacău, i-a stimulat şi pe ascultătorii noştri de acolo, care abia aşteaptă s-o vadă la lucru. I s-a dat un frumos vot de încredere din partea publicului iubitor de teatru. Actriţa-solistă-director a primit şi poezii din partea prietenilor emisiunii, la care a răspuns cu poezii dragi ei. Am discutat şi despre plăcerea ei de a dubla voci  celebre în filmele de desene animate, despre rolurile recente în teatru, despre cei trei copii mari ai ei, despre muzica pe care o ascultă cu plăcere (Sting alături de Lady Gaga, Fergie, Annie Lennox ş.a.). Anca a comentat şi mesajele care se refereau la stand-up comedy. Fără îndoială a fost o întâlnire tonică şi sensibilă în eglă măsură.


 Top 5 Sentimental a inclus piese compuse de Marius Ţeicu. Primele clasate au fost:1. Nu-mi lua iubirea-Angela Similea, 2. Oameni- Aurelian Andreescu, 3. Dormeau pe o frunză două stele-Mirabela Dauer.


Veţi mai auzi piese cu Muddy Waters, Gary Moore, Joan Jett, Garou, Alexandru Andrieş, T. Rex sau Yngwie Malmsteen.
 

Audio:


Etichete Paul GrigoriuDeniz CemDaniel AlexandrescuAnnamari DancsRamona HanganuSilvia StanciuDana CristescuAnca SigartăuMarius TeicuYngwie MalmsteenMuddy WatersGary MooreJoan JettGarouAlexandru AndrieşT. RexLady GagaFergieAnnie LennoxSting

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live