Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

5 Mai 2014
Vizualizari: 1601
Comentează add

Ediţia 605 din 3 mai 2014

Invitată: Anca Sigartău

andrei-partos

Anca Sigartău

Prima ediţie a lunii, deschisă de piesa „Preafrumoasă luna mai” pe versurile versurile lui W. Shakespeare valorificate inspirat de Virgil Popescu şi solista Oana Sârbu, a avut parte de un nou debut: actriţa Anca Sigartău (născută pe 29 iulie 1967). O actriţă, o mamă dedicată , o mare iubitoare de muzică. Am întâlnit-o în 1989 la Costineşti când a luat Marele Premiu la Gala Tânărului Actor. N-am stat de vorbă niciodată  aşa că prima întâlnire cu un Om special a avut un impact deosebit asupra ascultătorilor, dar şi a gazdei. A durat 4 ore.Veţi auzi povestiri legate de alegerea dificilă dintre muzică şi teatru, despre rolul familiei în formarea, devenirea ei, despre oamenii care au contat, despre film, teatru, desene animate şi proiecte actuale. Despre copiii ei a vorbit cu multă căldură şi mândrie.

Am avut parte de mai multe secvenţe de pe un viitor CD realizat împreună cu prietena ei bună din Canada, Manuela Cara. Numele acestui duo, care asigură tot materialul muzical, orchestral şi vocal este „Mankush”. Folclor românesc pus în valoare cu ajutorul swing-ului. Turnee în lume, numeroase spectacole de teatru în care joacă acum, aproape seară de seară, relaţia cu breasla, toate au fost subiecte ale nopţii albe cu Anca Sigartău. Lista cu preferinţele ei a inclus piese diverse cu artişti ca Amy Winehouse, Take That, Loreena McKennitt, TobyMac sau Parov Stelar. A răspuns tuturor întrebărilor venite din partea prietenilor emisiunii şi i-a surprins pe iubitorii de heavy-metal când a mărturisit că a folosit piese Manowar într-un spectacol conceput de ea. Despre un eveniment al grupului, 25 de ani de la lansarea albumului-reper, „Kings Of Metal” ne-a vorbit pe larg (telefonic) Ruxia Şandru în prima oră a emisiunii.


 Agenda pop-rock a fost ceva mai scurtă şi include nume ca James Brown, Georges Moustaki, Kempes, Ian Anderson.


Top 5 Sentimental cu Tom Jones stabilit de votanţii care au vizitat pagina emisiunii de pe Facebook, a avut în frunte celebrele piese 1. Delilah, 2. She’s A Lady, 3. Sex Bomb.
 

Audio:


Etichete Anca SigartauteatrumuzicaAmy WinehouseTake ThatLoreena McKennittTobyMacManowarTom Jonestop 5

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live