Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

25 Septembrie 2013
Vizualizari: 3215
Comentează add

Ediţia 573 din 21.09.2013

Invitată: Alina Chelaru Invitată: Alina Chelaru - Conține audio

andrei-partos

Alina Chelaru

În prima parte a emisiunii am avut plăcerea să dialoghez (telefonic) cu Dan McCafferty, fostul solist al grupului Nazareth. A fost foarte amabil şi ne-a lămurit cum e cu retragerea sa din viaţa de turneu, de pe scenă, nu şi de la înregistrări. Şi-a amintit şi faptul că ne-am întâlnit exact în urmă cu 20 de ani când Nazareth a venit în România, a cântat la Braşov şi apoi la Bucureşti. Am prezentat cele două spectacole şi am stat cu scoţienii câteva zile. Tinerii ascultători i-au urat sănătate!


 A debutat în emisiune cantautoarea Alina Chelaru (IAMAlina este numele ei de scenă) venită din Italia, unde locuieşte cu soţul de 10 ani. Subliniez că a venit special pentru emisiunea de la R.R.A.! Născută la Focşani (15 ianuarie 1982) a început cu pianul încă de la 5 ani. Ne-a povestit traseul ei până la apariţia recentă a primului ei CD, „IAMAlina” care include compoziţii proprii, este o producţie proprie (ajutată de Antonio Mattia Vazza). Înregistrările s-au realizat în Italia, a colaborat cu muzicieni italieni, care cântă cu ea în concerte. Textele sunt scrise în limba engleză (cu excepţia unei piese în limba română şi alta în italiană). Dintr-o scăpare de comunicare a venit fără negative la ea, aşa că s-a descurcat  de minune cu o serie de interpretări live fără suport orchestral. Lista cu preferinţe personale a inclus piese cu Vasco Rossi, Michael Jackson, Pink Floyd, Massive Attack, Amy Winehouse ş.a. Alina a apărut şi la Rai Uno tot vineri noaptea cu înregistrarea unui interviu, iar piesele ei au fost deja difuzate la mai multe posturi de radio din Italia. Este mândră că e româncă şi este foarte decisă în a-şi urma cariera muzicală!


 Ascultătorii au ales piesa lui Leonard Cohen, pentru a puncta ziua lui de naştere dintre 5 propuneri. Deschiderea emisiunii i-a revenit regretatului Valeriu Sterian (născut pe 21.09.1952), iar „Agenda pop-rock” a mai inclus nume ca Ducu Bertzi, Faith Hill, Whitesnake sau Oscar Benton.                                        

TOP 5 a fost ocupat de piesele interpretate de Margareta Pâslaru. Primele clasate au fost 1. Lasă-mi toamnă pomii verzi, 2. Trandafirii tăi, 3. Chemarea mării ş.a.m.d.


  Audio:


Etichete Alina ChelaruIamalinaDan McCaffertyNazarethdespartireliveValeriu SterianDucu BertziLeonard CohenOscar BentonVasco RossiconcertMassive AttackMichael JacksonPink Floyd

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live