Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

23 Ianuarie 2013
Vizualizari: 5211
Comentează add

Ediţia 538 din 19.01.2013.

Invitată: Ada Milea Invitată: Ada Milea - Conține audio

andrei-partos

Am pornit la drum cu vestea cea bună, adică sosirea în România pentru un concert extraordinar a chitaristului Joe Satriani (pe 20 mai, la Sala Palatului).

A revenit în studio, după mult timp, actriţa şi creatoarea de folk neconvenţional Ada Milea.

De data asta este şi producător de album. CD-ul care s-a lansat chiar în zilele acestea, intitulat "Alcool” este conceput pe versurile poetului Ion Mureşan. Umor, sarcasm, autoironie... De adaptarea textului şi de compoziţie s-a ocupat tot Ada Milea.

Înregistrările s-au realizat la Real Sound and Vision unde se activeazăun om de mare probitate, respectat de toată breasla, Victor Panfilov. Alături de Ada, au fost în studio, dar şi pe disc: Bobo Burlăcianu ( născut pe 1.09.1979, mutat la Iaşi recent, ne-a anunţat că şi proiectul Fără Zahăr va reveni curând, iar el mai are un alt plan cu o trupă de rock alternativ) şi Cristi Rigman (actor la Cluj cu activitate intensă, dar şi percuţionist pasionat, născut pe 17 iulie 1980). Cei trei au cântat piese mai vechi, piese din diverse spectacole, inclusiv din "Apolodor” (o versiune anglo-română), am avut parte şi de participarea vocală remarcabilă a lui Cristi Rigman la câteva piese.

El n-a venit cu echipamentul necesar (tobe, cajon, pahare de sticlă) pentru o cântare live, aşa că s-a rezumat la câteva intervenţii vocale. La înregistrări a mai apărut şi Dan Georgescu (bas). Ada ne-a povestit şi despre unele deplasări peste hotare, despre colaborări cu regizori valoroşi, despre activităţile sale legate de teatru. De pe albumul "Alcool” am difuzat mai multe piese, ele fiind foarte scurte (un element specific repertoriului general al Adei Milea).

Trei ascultători beneficiază de câte un CD din partea producătorului Ada Milea. Au fost şi piese de pe lista cu preferinţe personale a invitatei printre care Frank Zappa, Van Morrison, Bob Brozman (un etnomuzicolog şi chitarist american, pe care l-a cunoscut personal, când a fost în România).

În cadrul Agendei pop-rock, un loc special l-a ocupat Janis Joplin (născută pe 19.01. 1943), urmată de Dolly Parton, Constantin Drăghici, Flavius Buzilă de la Hara ( o piesă compusă pentru Diana Varga a surprins pe multă lume), Robert Palmer şi alţii. N-au lipsit nici piesele cu cei care urmează să ne viziteze: Bad Boys Blue, Slash, Mark Knopfler.Italianca Ambra Marie, fostă musafiră a emisiunii ,are un album nou intitulat "3 Anni, 2 Mesi 7 Giorni”. Prin amabilitatea Danei Cristescu, CD-ul a ajuns şi la noi!

Audio:


Etichete Ada Mileapsihologul muzicalJoe SatrianiSala Palatuluiconcert

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live