Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

30 Iunie 2015
Vizualizari: 2012
Comentează add

Ediţia 665 din 27 iunie 2015

Invitat: Walter Ghicolescu Invitat: Walter Ghicolescu - Conține audio

andrei-partos

Sunt artişti care au înţeles că atunci când au creat ceva nou, e bine să ajungă în casele oamenilor cât mai repede şi mai sigur. Walter Ghicolescu e preocupat de acest aspect. De la vizita anterioară (9 februarie 2013, puteţi asculta ediţia pe site-ul R.R.A.) s-au întâmplat multe în viaţa lui Walter Ghicolescu. A cântat mult, a compus, are o emisiune de folk la un post local (trăieşte la Constanţa) şi visează la o „Tabără folk”  pentru care e nevoie de sprijinul factorilor de cultură din judeţ. A lansat recent albumul „Trecerea lumilor” (cu versuri semnate de Mircea Dinescu, Radu Gyr, Ion Minulescu, Marin Sorescu, Clara Mărgineanu sau Miron Manega), a lansat şi o carte „Poveştile Cavalerului Folktrotter” semnată de Elora Eka (editura Semne). Cartea include o serie de interviuri acordate de Walter, dar şi o prezentare a pieselor compuse de-a lungul anilor într-o formă inedită, pot spune o poezie-n proză. Dealtfel autoarea este poetă îndrăgostită de muzică. Poate şi de autorul ei.

Walter e dispus să compună piese pe versurile celor care-l ascultă. A ajuns deja la 50 de piese de acest gen.Veţi auzi aici multe piese recente, dar şi câteva din trecut. Aveţi şi o serie de momente de cântare în direct, precum şi câteva recomandări ale invitatului: Johnny Cash, Tom Petty sau acel emoţionant „Stand By Me” al artiştilor anonimi. Domnul profesor de matematică n-a participat în acest an la BAC, pentru că viaţa artistică l-a solicitat mai mult.După ora 3.05 aveţi un interviu amplu, acordat în exclusivitate emisiunii, de către solistul basist, Glenn  Hughes. Aflaţi multe despre colaborarea cu Deep Purple, David Coverdale, despre prieteniile cu Tony Iommi sau familia Osbourne, cu Ronnie James Dio, despre proiectele sale recente şi dorinţa de a cânta cât mai mult. Ar veni cu drag în România, unde a mai fost în 2008 (Sibiu). Un material de care mă bucur mult pentru că a fost obţinut fără niciun sprijin. Numai prin relaţie directă cu managementul lui Hughes.


Top 5 Sentimental a fost al grupului Metallica. Participare remarcabilă. Primele clasate sunt 1. Nothing Else Matters, 2. Master Of Puppets, 3, One.


Veţi mai auzi piese cu Gabriel Cotabiţă, Garou, Suzi Quatro, Beth Hart, Crina Matei, Timpuri Noi, Errol Brown ş.a.
 

Audio:


Etichete Walter GhicolescuTrecerea lumilorMircea DinescuRadu GyrIon MinulescuMarin SorescuClara MărgineanuMiron ManegaPoveştile Cavalerului FolktrotterElora EkaJohnny CashTom PettyStand By MeGlenn HughesinterviuexclusivrockmuzicafolkliveDeep PurpleDavid CoverdaleTony IommiRonnie James DioOzzy OsbourneMetallicaGabriel CotabiţăGarouSuzi QuatroBeth HartCrina MateiTimpuri NoiErrol Brown

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live