Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

13 Februarie 2013
Vizualizari: 2191
Comentează add

Ediţia 541 din 9.02.2013.

Invitat: Walter Ghicolescu Invitat: Walter Ghicolescu - Conține audio

andrei-partos

După  patru ediţii în care ne-au vizitat doamne /domnişoare, iată un nou debut, dar de data asta masculin.

Walter Ghicolescu vine din lumea folk-ului şi a ajuns în studio după un drum consistent de la Constanţa, unde locuieşte şi munceşte ca profesor de matematică.

Născut la Călăraşi (15.06.1971), Walter a fost un elev bun, pasionat de muzică, susţinut de fratele mai mare şi de părinţi.

A absolvit două facultăţi, T.C.M. de la Bucureşti (1996) şi Facultatea de matematică la Iaşi (2004).

L-am întâlnit prima oară, pe vremea primei sale studenţii la Costineşti, unde l-am avut şi invitat la Radio Vacanţa de acolo.

În timp, ca profesor, a ajuns şi el om al locului pentru o scurtă vreme.

De-a lungul anilor a participat la numeroase concursuri de folk, singur, cu Triolet sau cu Tandem. Palmaresul e bogat.

A cântat în Cenaclul Moldavia, în Cenaclul Totuşi iubirea (1998-1999), dar şi cu Flota folk (alături de Mariana Butnaru şi Cezar Petrovici din Constanţa în 2012).

„Cel mai bun folkist dintre profesorii de matematică” a cântat la chitară şi muzicuţă de toate inclusiv pe versurile lui Bob Dylan, traduse de Mircea Cărtărescu (un viitor proiect , aflat în lucru). Am insistat pe CD-ul „Popas în alt cântec” ,în plin proces de lansare.

Piese pe versuri semnate de Ion Minulescu, Nichita Stănescu, Adrian Păunescu alături de unele semnate de poeţi tineri constănţeni sau de compozitor, pot fi auzite în această ediţie.

Unele de pe CD, unde a fost ajutat de Adrian Grădinaru (vioară, pian, chitară, backing vocals) şi Daniela Cojocaru (câştigătoarea Trofeului la Mamaia 2010), altele în direct din Studioul 31 al R.R.A.

Pe lângă compoziţiile lui Walter Ghicolescu, vă mai propun  şi câteva preferinţe de-ale lui cu Tom Petty, John Mayer, Amos Lee, Joan Baez, Tina Turner, Paul Simon sau John Denver. Walter a cântat, la cererea ascultătorilor şi refrene îndrăgite din folk-ul românesc. A cântat şi piese de pe albumul apărut în 2007, „Frânturi de suflet”.

În prima parte a emisiunii am avut o amplă interveţie telefonică a lui Ştefan Naftanailă, care ne-a informat despre noutăţile propuse de Festivalul Sanremo ajuns la ediţia 63.
Finalul a revenit  rubricilor tradiţionale, în care s-au regăsit piese cu Florin Ochescu, Ricchi e Poveri, Uriah Heep, Toto Cutugno sau Ecoul. 

Audio:


Etichete Walter GhicolescuCenaclul Totuşi iubireaAdrian păunescuMircea CărtărescuCostineştiJohn MayerSanremoŞtefan Naftanailă

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live