Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

9 Mai 2013
Vizualizari: 4039
Comentează add

Ediţia 553 din 4.05.2013

Invitat: Virgil Popescu Invitat: Virgil Popescu - Conține audio

andrei-partos

Virgil Popescu

O noapte cu totul specială cerea un invitat pe măsură. Virgil Popescu (n. pe 25.02.1955 la Craiova) este unul dintre puţinii creatori, care au compus piese dedicate Sfintelor Sărbători Pascale. A scris şi pentru primăvară. Are şi două albume dedicate Crăciunului. Deşi este un compozitor, instrumentist şi orchestrator consacrat, cu multiple prezenţe în programele unor televiziuni alături de colegii săi de trupă de jazz, sau cu grupul Zan care-l însoţeşte din 1995 pe Nicu Alifantis, ascultătorii mai tineri l-au descoperit abia acum. A absolvit Conservatorul de Muzică „George Enescu” de la Iaşi (1981). Ne-a povestit de ce şi cum a ajuns acolo.Pasiunea pentru jazz şi muzica pop au existat permanent.Din 1985 a cântat cu grupul de muzică experimentală Hyperion, condus de Iancu Dumitrescu. A lucrat şi la Teatrul „C. Tănase” din Bucureşti ( 1984-1990). Timp de 4 ani a scris muzica pentru emisiunea „Abracadabra” (ProTV). Din 1995.

Muzica pentru copii şi activitatea cu  cei mici îl preocupă şi azi predând la mai multe grădiniţe. Povesteşte cu multă căldură despre relaţiile sale cu preşcolarii. A lucrat cu Florin Călinescu („Chestiunea zilei” ) apoi din 2004 cu Cătălin Ştefănescu (Garantat 100%  de la TVR1). Primul său album propriu a fost „Te iubeam” (1992)  cu Oana Sîrbu, iar cel recent, apărut în 2011 cu titlul „Un altfel de portret” (Oana Sârbu) a fost editat în parteneriat cu Radio România. Este prezent pe 10 albume ale altor artişti, fiind un basist perfecţionist, mereu dispus să înveţe ceva nou. Are colaborări actuale cu Monica Anghel, Silvia Dumitrescu, Lelia Floresco (stabilită în Franţa), Miruna Pânzaru (o fetiţă de 11 ani în talentul căreia are mare încredere) şi alţii.Cântă jazz cu Trio Puiu Pascu.

Noutăţile prezentate în emisiune, apar şi pe Youtube. Virgil Popescu a declarat că e fascinat de tot ce găseşte, descoperă pe această platformă dedicată în primul rând muzicii. Ne-a propus şi câteva bijuterii din repertoriul internaţional cu Sting (marele său favorit), Paul McCartney, Suzanne Vega, Bob Telson. Ne-a relatat cum l-a întâlnit pe Alain Delon, idolul său din adolescenţă. Aveţi ce auzi şi-n ultima oră când e rubrica „Agenda pop-rock”: M. Runceanu, Joe Satriani, A. Berinde, Randy Travis ş.a.

Audio:


Etichete Virgil PopescuNicu AlifantisZanFlorin CalinescuCatalin StefanescuOana SarbuMonica AnghelLelia FlorescoSilvia DumitrescuTrio Puiu PascuStingPaul McCartneyJoe SatrianiMihaela Runceanupopjazzmuzica

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live