Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

23 Mai 2017
Vizualizari: 1153
Comentează add

Ediția 764 din 20.05.2017

Invitat: Virgil Popescu Invitat: Virgil Popescu  - Conține audio

andrei-partos

 

O ediție cu mai multe repere. Dispariția lui Chris Cornell (Soundgarden, Audioslave ș.a.) a șocat lumea pop-rock. A fost și un reper agreabil, Sfinții Constantin și Elena (din 21 mai). 

Eurovision-ul a rămas subiect și l-am abordat cu un om avizat, compozitorul și basistul Virgil Popescu revenit după doi ani în studio. Cineva observa că Virgil este legat structural de „prea frumoasa luna mai”. Ne-a oferit piese de pe un produs recent (decembrie 2016), „În drum spre școală” cu solista Oana Sîrbu, dar și de pe „Sunt șic” (un album dedicat celor mici) tot cu Oana.

Veți auzi compoziții mai rar difuzate cu Aura Urziceanu (1988), Carmen Rădulescu (era debutul lui Virgil Popescu din 1980 în calitate de compozitor), Andra, Luminița Anghel, Silvia Dumitrescu, Lelia Floresco ș.a. Ne-a propus și piesele sale preferate în acest moment cu Al Jarreau, Paul McCartney & Steve Miller, Basia, John Mayer. Comentariile de profesionist despre fenomenul muzical, despre concursurile de talente vor fi de folos pentru multă lume. Virgil nu abandonează cântările cu Trio Jazz sau cu trupa Zan, alături de Nicu Alifantis, nici pregătirea copiilor de grădiniță în vederea dezvoltării bunului gust muzical. 

Agenda pop-rock  a inclus piesele unor sărbătoriți ca Adriana Ausch, Mircea Drăgan, Al Bano, Joe Cocker, Cher, repere concertistice cu Dream Theater sau Evanescenece ș.a. 

Topul sentimental cu Patricia Kaas a prefațat concertele din luna iunie la București și Timișoara. Au ieșit pe primele locuri 1. Mademoiselle chante le blues, 2. Mon mec a moi, 3. Il me dit que je suis belle.

Audio:


Etichete Virgil PopescuChris CornellSoundgardenAudioslaveEurovisionOana SîrbuAura UrziceanuCarmen RădulescuVirgil PopescuAndraLuminița AnghelSilvia DumitrescuLelia FlorescoAl JarreauPaul McCartney & Steve MillerBasiaJohn Mayerdriana AuschMircea DrăganAl BanoJoe CockerCherPatricia Kaas

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live