Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Duminică, 17 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

18 Noiembrie 2013
Vizualizari: 2831
Comentează add

Ediţia 581 din 16 noiembrie 2013

Invitat: Virgil Ianţu Invitat: Virgil Ianţu - Conține audio

andrei-partos

Virgil Ianţu

Virgil Ianţu a mai fost în studio în 24.03.2012. Atunci debuta în emisiune şi avea încă proiecte în televiziune. La început am discutat cu tristeţe şi oarecare enervare despre meciul Grecia-România, care tocmai se încheiase. Virgil este un pasionat suporter al echipei Poli din Timişoara, oraşul natal. Acum este pregătit să se lanseze într-o carieră solistică, revenind la prima lui pasiune, la profesia de bază. Ne-a relatat cum a ajuns la decizia, ca la 42 de ani s-o ia de la capăt. A argumentat de ce a ales swing-ul pentru primul său album care se va intitula „Ieri şi azi”.

A colaborat cu Bucharest Jazz Orchestra şi lansarea e programată în primul trimestru al anului 2014. Până atunci vor fi concerte cu acest material care include piese româneşti din diferite perioade, abordate în manieră swing. Piesa oferită ca „single” este a lui Nicu Alifantis (prieten, dar şi naş al copilului lui Virgil şi al doamnei sale). A propus şi piese care-i plac din repertoriul mondial cu Sting, Paul McCartney (l-a văzut în concert), Paul Anka, Robbie Williams (îl admiră tocmai pentru că a abordat swing-ul), R.E.M.,The Rolling Stones ş.a. Virgil a răspuns întrebărilor ascultătorilor noştri, a precizat că n-a renunţat definitiv la televiziune, că speră să primească un format care să i se potrivească. Îi plac călătoriile peste tot, în jurul lumii şi profită de fiecare ocazie să circule cu familia, singur sau cu prietenii.

A avut turnee lungi cu Madrigal şi de atunci nu se mai poate opri. Cu diplomaţie a ocolit răspunsurile directe legate de divertismentul tv. Va reveni în studio când vom avea voie să difuzăm mai multe piese de pe primul său CD.


 TOP 7 a avut parte de 9 piese din repertoriul grupului timişorean Cargo. O adevărată noapte bănăţeană! Primele locuri au fost ocupate de „Doi paşi în urma ta”, „Ziua vrăjitoarelor” şi „Dacă ploaia s-ar oprit”.


 „Agenda Pop-Rock” a inclus repere importante din viaţa concertistică a lunilor de iarnă, dar şi piese cu Mihaela Runceanu (compozitorul Alexandru Vilmany s-a născut pe 16.11.1943), Diana Krall, Andru Donalds, Cher, Celine Dion şi alţii.


 
Audio:


Etichete Virgil IantuNicu AlifantisBucharest Jazz OrchestraswingStingPaul McCartneyPaul AnkaRobbie WilliamsCargotop 7Mihaela RunceanuCeline Dion

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live