Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

19 August 2014
Vizualizari: 1342
Comentează add

Ediţia 620 din 16 august 2014

Invitat: Viorel Gaiţă Invitat: Viorel Gaiţă - Conține audio

andrei-partos

Viorel Gaiţă

Un remember emoţionant al marelui compozitor Florin Bogardo a deschis ediţia.


A revenit în studio Viorel Gaiţă (născut la Bucureşti pe 2 mai 1964) cu o primă carte a carierei, intitulată „Ţara lui Gaiţă” (Pamflete minimiste, nici prea vesele, nici triste). Radu Cosaşu scria despre Gaiţă:” E mult mitică dar şi mai mult Urmuz în experienţele domnului Gaiţă”. Cuvântul înainte este semnat de Ioan Groşan: „ ...salonul select al literaturii satirice româneşti a câştigat prin Viorel Gaiţă un membru de frunte”. Criticul Ileana Lucaciu despre invitatul nostru de vineri noaptea: „Viorel Gaiţă este un personaj unicat: realizator, moderator, dar şi actor dedicat satirei şi finei ironii”.

Pe lângă o serie de farse spumoase, am avut şi multă muzică de pe lista cu preferinţele lui Viorel Gaiţă: Phoenix, Guns’ N ’Roses, Nicu Alifantis, Van Halen, Coolio, Semnal M, Queen ş.a. Au fost multe întrebări şi comentarii din partea ascultătorilor. Repere biografice ale invitatului, colaborări cu diferite televiziuni, concerte văzute în Otopeni (unde locuieşte), legătura cu sportul, mai ales cu tenisul au fost la loc de cinste. Fiul lui Viorel, Andrei, are 13 ani şi joacă tenis. De altfel am comentat împreună partida Simonei Halep cu Maria Sharapova. Am avut parte şi de perle de la BAC-ul 2014.


 Agenda pop-rock a consemnat cei 45 de ani de la Festivalul de la Woodstock, ziua de naştere a Madonnei, sau cea a dispariţiei lui Elvis Presley.


 A fost timp şi pentru rubrica „Răspundem când suntem în stare” în care am inclus piese propuse de prietenii emisiunii cu Maria Nagy, Alice Cooper, HIM, Kempes, Iggy Pop, The Eagles, Scorpions, Massara, dar şi câteva noutăţi cu Margareta Pâslaru (piesă compusă special pentru cei 555 de ani ai Bucureştiului) sau Robin Thicke. N-am avut Top 5 Sentimental dar au fost multe piese cu Maria (Anastasia Lazariuc şi Mihai Constantinescu, Max Mutzke, George Baker, Ricchi e Poveri, BZN ş.a.)

Audio:


Etichete Viorel GaiţăŢara lui GaiţăPhoenixGuns’ N ’RosesNicu AlifantisVan HalenCoolioSemnal MQueenSimona HalepMaria SharapovaElvis PresleyFestivalul de la WoodstockMaria NagyAlice CooperHIMKempesIggy PopThe EaglesScorpionsMassaraMihai ConstantinescuMax MutzkeGeorge BakerRicchi e PoveriBZNFlorin Bogardo

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live