Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Joi, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

11 Noiembrie 2012
Vizualizari: 2876
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 528 din 10 noiembrie 2012

Invitat: Vasile Şeicaru Invitat: Vasile Şeicaru - Conține audio

andrei-partos

                            Vasile Șeicaru

Ediţia a debutat cu un dialog telefonic consistent cu omul de jazz şi blues din Constanţa, Harry Tavitian. Se pregătea pentru recitalul din deschiderea concertului din 11 noiembrie de la Sala Palatului al celebrului John Mayall. A fost prima prezenţă în emisiune a lui Harry Tavitian şi probabil că va urma şi una live.

Vasile Şeicaru ne-a vizitat în 16 ianuarie 2010. L-am rugat să revină pentru că publicul l-a solicitat. Am avut de discutat despre numeroase subiecte. Despre „Cenaclul Flacăra” şi relaţia cu Adrian Păunescu, despre colaborarea cu regretatul poet George Ţărnea (a fost ziua lui de naştere pe 10 noiembrie!), despre începuturile colaborării cu Ştefan Hruscă şi situaţia relaţiei lor azi. Printre piesele mai rar difuzate de pe albumele lui Vasile Şeicaru, au avut loc şi câteva preferinţe din repertoriul grupului The Kinks. Un prilej ideal pentru a vorbi şi despre alte valori ale anilor 60-70, pe lângă mereu amintiţii The Beatles şi The Rolling Stones. Am discutat şi despre Evandro Rossetti bun prieten, fost coleg, de la a cărui lansare de album Vasile a lipsit motivat. Am mai discutat şi despre situaţia folk-ului actual, despre generaţiile de artişti care vin, sau nu, în locul celor mature. Vasile s-a referit şi la proiectele sale apropiate precizând că la noi n-are sens să scoţi albume prea des. Difuzarea muzicii folk, pop-folk, nu e cea dorită de creatorii noştri, au cam dispărut emisiunile de profil de la toate televiziunile. A rămas un pasionat al concertelor, chiar dacă adesea le ratează, fiind ocupat cu propriile cântări. Am comentat împreună venirea lui Roger Waters la Bucureşti în 2013. De la noi, a plecat direct spre Bistriţa, la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului concurs pentru tineret, Bistriţa Folk.

Veţi asculta şi piese interpretate de John Mayall, Emmerson, Lake & Palmer, Lucio Dalla (un mare favorit al lui Vasile), Anda Călugăreanu, Roxette, Ana Pătan ş.a.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt! 


Etichete Vasile ŞeicaruAdrian PăunescuPink FloydŞtefan Hruşcăfolk.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live