Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

23 Septembrie 2012
Vizualizari: 3046
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 521 din 22 septembrie 2012

Invitat: Tom Andreassen Invitat: Tom Andreassen - Conține audio

andrei-partos

         Tom Andreassen și Alexandra Rădescu

Prima zi de toamnă a debutat cu piesele unor oameni dragi, care au dispărut: Cornel Fugaru (Emoţie de toamnă) şi Vali Sterian (Ploaia). La Vali Sterian am mai revenit pe parcursul celor aproape 5 ore (pe 21.09 ar fi împlinit 60 de ani!).

Dana Cristescu (director Prom’Art Creativ) a avut amabilitatea de a-l readuce în studio pe norvegianul Tom Andreassen, care a adunat 177 de vizite în România în ultimii 17 ani! Terapeut, fotograf, muzician, un OM extraordinar, Tom Andreassen a realizat un nou proiect pentru a-i ajuta pe copiii din orfelinatele din România.

Proiectul Hand To Hand (H2H) s-a născut în septembrie 2000 în Norvegia. Voluntaritul este esenţa activităţilor celor implicaţi.

Tânăra actriţă Alexandra Rădescu (26 de ani) este alături de copiii din Mogoşoaia (unde se află un centru creat de Tom) în fiecare week-end. A fost în studio şi ne-a povestit despre colaborarea sa de 4 ani cu Tom Andreassen. Anul trecut, compozitorul şi producătorul Claes Neeb şi prietenii săi au înregistrat albumul „Active Hands”, ale cărui încasări vor susţine proiectele H2H.

Dana Cristescu

La chemarea lui Claes (solicitat de Tom) au răspuns chitarişti de excepţie, care folosesc tehnica „finger picking”, printre care unii de renume mondial, ca Tommy Emmanuel, John Knowles, Muriel Anderson (singura doamnă de pe album, i se mai spune The Lady Of Fingerstyle) sau Richard Smith (a cântat cu celebrul Chet Atkins la 11 ani!) precum şi singurul nechitarist, Randy Goodrum (keyboards, pian, compoziţie).

„Agenda Pop-Rock” a fost bogată: Guns N Roses, Andreea Bocelli, David Coverdale sau Joan Jett… Rubrica „Albume la matineu” a inclus secvenţe de pe apariţii discografice noi ale unor nume importante ca Marillion, Roberta Flack, Robert Cray sau Mika. Veţi mai auzi şi piese cu Nicolae Niţescu, Cargo (perioada Kempes), Leo Iorga şi Pacifica, Victor Socaciu („Nucul” dedicat memoriei lui Vali Sterian), Mircea Baniciu (colaborare cu Abra), duetul Daniela Vlădescu – Adrian Romcescu din 2007, ş.a.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!

  


Etichete Tom AndreassenDana CristescuHand To HandAlexandra RădescuClaes Neeb.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live