Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

4 Decembrie 2011
Vizualizari: 3892
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 479 din 3 decembrie 2011

Invitat: Titus Munteanu Invitat: Titus Munteanu - Conține audio

andrei-partos

                              Titus Munteanu

A fost un debut special. Un om al muzicii şi al televiziunii, care a împlinit recent 70 de ani: Titus Munteanu.

A pornit la drum la Timişoara, cu liceul de muzică, cu flautul, a urmat Conservatorul bucureştean, a cântat jazz cu greii genului, de la Richard Oschanitzky la Johnny Răducanu. Apoi, din colaborator al Radioteleviziunii a devenit director, după mulţi ani de muncă şi experienţe greu de povestit într-o singură noapte. A lucrat cu Alexandru Bocăneţ, Tudor Vornicu şi alţi profesionişti ai TVR. A descoperit talente, a contribuit la apariţia pe micul ecran a unor nume ca Angela Similea, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Marius Ţeicu, Elena Cârstea sau Phoenix (chiar prima prezenţă la tv i se datorează). Un autentic creator de stele. Şcoala vedetelor a fost un proiect original de mare succes, a obţinut şi un Trofeu unic pentru televiziunile din România la Montreux (1996), la Antena 1 a iniţiat şi realizat un alt proiect impresionant, Echipa fantastică (1998). Mulţi ani a fost alături de Festivalul de la Mamaia. Alte proiecte, gen Numai cu acordul minorilor, n-au avut continuitate, spre regretul celor mici. A iniţiat şi o „televiziune a copiilor”, dar n-au fost fonduri suficiente…

În prezent este creatorul emisiunii de mare succes O dată - n viaţă (TVR1). A fost şi rămâne un mare iubitor de sport. L-a practicat cu succes în tinereţe. Este un bunic mândru de nepoţi şi de fiul său, Radu Muntean, valoros regizor.

Am avut şi o scurtă intervenţie telefonică a lui Călin Pop care i-a invitat pe ascultătorii noştri la concertul Celelalte Cuvinte din 8 decembrie (Sala Palatului). 

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!

 

 


Etichete Titus MunteanuRadu MunteanCălin PopCelelalte CuvinteŞcoala vedetelorEchipa fantasticăO dată - n viaţă.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live