Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

10 Mai 2016
Vizualizari: 2574
Comentează add

Ediția 710 din 7.05.2016

Invitat: Sergiu Cioiu Invitat: Sergiu Cioiu - Conține audio

andrei-partos

 

Ediția din 2008 cu Sergiu Cioiu vă stă la dispoziție permanent pe site. Revenirea după 8 ani se datorează unei duble lansări. A venit dimineața din Canada și prima noapte românească a petrecut-o la Radio România Actualități. „Pușa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu” este cartea care s-a lansat în emisiune. Editura Ars Longa ne-a pus-o la dispoziție înaintea lansării oficiale. Ultimele pagini includ discografie, premii, colaborări, etc. Cartea este însoțită de un dublu CD, audiobook. O completare fericită a cărții, cu multă muzică și alte informații utile. Actorul, interpretul, poetul Sergiu Cioiu s-a simțit bine în studio, a răspuns numeroaselor mesaje, s-a bucurat de faptul că veneau de la oameni tineri care doreau să-l descopere.  A recitat și a povestit cu multă pasiune. Sergiu Cioiu este și un fin observator al realităților sociale și culturale de la noi, din lume. Ne-a propus câteva piese cu Willie Nelson alături de Diana Krall, Leonard Cohen, Maria Răducanu (a elogiat-o fără rezerve și cred că a făcut-o absolut motivat), Leonard Constant, fiul lui Sergiu, care a contribuit esențial la realizarea audiobook-ului, dar care compune și cântă pe cont propriu cu mult succes. 

Agenda pop-rock vă oferă piese cu George Michael (preferința lui Emerich Jenei, cel care antrena Steaua pe 7 mai 1986), Joe Rusi (bluesman român activ în Norvegia), Muse, Black Sabbath, Julio Iglesias în duet cu Sting, Marillion, Roxette, Ana Popovic, The Smiths ș.a. 

Top 5 Sentimental a fost italian și foarte agreabil. Gianna Nannini are multe piese îndrăgite. Primele clasate au fost 1. Un estate italiana (duet cu E. Bennato), 2. Bello e impossibile, 3. Meravigliosa creatura. 

Audio:


Etichete Sergiu CioiuMuseBlack SabbathJulio IglesiasStingMarillionRoxetteAna PopovicThe SmithsGeorge MichaelEmerich JeneiWillie NelsonJoe RusiDiana KrallLeonard CohenMaria RăducanuLeonard ConstantGianna Nannini

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live