Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

10 Iulie 2011
Vizualizari: 4229
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 458 din 9 iulie 2011

Invitat: Rareş Totu Invitat: Rareş Totu - Conține audio

andrei-partos

                               Rareș Totu

Încă un debut în emisiunea noastră. Rareş Totu, un chitarist extrem de talentat şi valoros, născut la Cluj pe 27.09.1965, a venit cu mari scarificii (le aflaţi, ascultând) după ora 1.00. A stat până la final şi ne-a oferit multe piese, din repertoriul propriu, cu grupurile TransExpress şi Blues Experience.

Ne-a vorbit cu respect şi afecţiune despre trupele valoroase ale anilor 70'-80' din România: Semnal M., Metropol, Progresiv TM, Domino, Sfinx, Iris, Compact (mai ales în perioada de început) au apărut în program datorită unui invitat avizat, bine informat, dispus la dialog şi povestiri. Rareş are o memorie foarte bine antrenată. A fost pe scenă alături de Yngwie Malmsteen, a locuit şi cântat mulţi ani în Ungaria, a fost prieten cu Bela Raduly (regretatul baterist-vocalist al trupei Metropol din Oradea), a cântat şi în SUA. Ascultătorii au întrebat despre instrumentişti, solişti vocali, despre genuri, stiluri, concerte, de toate. A vorbit frumos şi despre noul val al rock-ului nostru. Rareş nu este chitarist de blues sau rock, este pur şi simplu chitarist! Are şi un proiect solo, instrumental, dar are şi momente când devine solist vocal şi o face cu succes.

În prima parte am avut o cronică de concert The Eagles la Munchen prezentată telefonic de Marcel Platon, după care am urat, în numele tuturor, un „La Mulţi Ani!” muzical pentru Margareta Păslaru, Angela Similea, Mirabela Dauer şi Daniel Iordăchioae-Nouri.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!


Etichete Rareş TotuMarcel PlatonThe Eagles.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live