Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎN ZORI Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

16 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1679
Comentează add

Ediţia 685 din 14.11.2015

Invitat: Radu Paraschivescu Invitat: Radu Paraschivescu - Conține audio

andrei-partos

A fost o ediţie extrem de complexă. Din nou ne-am suprapus cu evenimentele tragice. De data asta de la Paris. Pot spune că a fost o colaborare optimă cu echipa de la Ştiri şi că emisiunea a devenit un factor de echilibru şi normalitate. Am început cu piese dedicate memoriei celor care au dispărut la Club Colectiv, creaţii interpretate de Cosmin Vaman, Alexandra Andrei şi Trupa Spam, Vali Petcu şi o piesă de pe primul CD Goodbye To Gravity.


 Invitatul nostru, Radu Paraschivescu a fost omul ideal pentru o noapte specială. Este la a 4-a vizită în emisiune. De fiecare dată a venit cu ceva nou. Din 2008 lucrează la editura Humanitas. Scriitor, traducător, redactează cărţi, jurnalist, comentator de sport, realizator de rubrici tv. Despre toate ocupaţiile sale ne-a vorbit. Nu are timp de Facebook, aşa că acolo nu apare. A oferit cărţile proprii unor ascultători atenţi şi doritori, cu simţul umorului. A făcut o inspirată prefaţă a Târgului de Carte Gaudeamus unde a invitat pe toată lumea. A militat pentru dreptul fiecăruia de a asculta muzica pe care o doreşte. A propus o listă, foarte bine primită, cu nume ca: Mark Knopfler, Jimmy Nail, Mircea Baniciu, David Gilmour, The Eagles, Bajaga I Instruktori, Queen, Nicu Alifantis, Def Leppard, Bellamy Brothers şi alţii. De remarcat că a ales piese foarte rar difuzate. Fiecare propunere a fost argumentată.

Radu Paraschivescu merge la concerte de câte ori are ocazia. Şi se exprimă avizat despre ele. S-a discutat şi despre rolul şi influenţa criticii atât în lumea cărţii cât şi a muzicii. A fost întrebat despre autorii preferaţi, despre cărţile traduse şi despre ce va urma, ba şi despre Coelho, Dan Brown sau Agatha Christie. Am discutat mai puţin despre fotbal pentru că întrebările şi comentariile prietenilor emisiunii erau legate de sfera culturală (teatru, film, carte). Cu siguranţă în 2016 va reveni pentru că şi-a cîştigat numeroşi admiratori.


 Agenda pop-rock a include nume ca Alessandro Safina, Laura Pausini, Shemekia Copeland, dar şi mari voci ale muzicii franceze ca Yves Montand, Charles Aznavour, Jean Gabin ş.a.
 

Audio:


Etichete Radu ParaschivescuTarg de Carte GaudeamusMark KnopflerJimmy NailMircea BaniciuDavid GilmourThe EaglesBajaga I InstruktoriQueenNicu AlifantisDef LeppardBellamy BrothersAlessandro SafinaLaura PausiniShemekia CopelandYves MontandCharles AznavourJean Gabin

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live