Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

14 Martie 2017
Vizualizari: 1047
Comentează add

Ediția 754 din 11.03.2017

Invitat: Radu Paraschivescu Invitat: Radu Paraschivescu - Conține audio

andrei-partos

 

Deschiderea o asigură un grup românesc din Statele Unite, Vox Maris Band, cu o dedicație pentru toate femeile lumii, „Cine este ea”. Primă audiție pentru ascultătorii noștri.

A revenit enciclopedicul scriitor, comentator, traducător Radu Paraschivescu. Două cărți de-ale sale au fost subiectele principale: „România în 7 gesturi” și „Aștept să crăpi” (de astăzi în prime time)”. Firește că s-a ajuns și la „Ghidul nesimțitului”. Determinați de întrebările celor de acasă ajungem la manuale școlare, la Premiile Nobel, la problemele actuale ale limbii române, la poezia lumii, la audiobook, la pamflet, la fotbal și la muzică. Lista cu propunerile lui Radu Paraschivescu a impresionat și a inclus piese cu Pink Floyd, X Ambassadors, The Cranberries, Billy Currington, Bob Dylan, Mark Knopfler, Marillion ș.a. Reacțiile prietenilor emisiunii au fost entuziaste, așa că i-am smuls promisiunea unei reveniri. Cele mai spectaculoase întrebări, comentarii, au fost premiate de autor cu cărți și autografe.

Interviul exclusiv cu chitaristul britanic Steve Hackett a ocupat ora a patra, fiind unul amplu și atractiv, condimentat cu piese Genesis și Steve Hackett (o inedită cu Randy Crawford solistă, a surprins pe toată lumea).  

Agenda pop-rock vă oferă piese cu Al Di Meola, Lucia Dumitrescu (o primă audiție), Kingdome Come, Mircea Vintilă, Bobby McFerrin, Joan Jett, Ilie Micolov, ș.a.m.d.

Top 5 Sentimental este unul dinamic. Texanii de la ZZTop au beneficiat de atenția votanților. 1. Sharp Dressed Man, 2. La Grange, 3. Gimme All Your Loving. Succesele anilor 70-80 au dominat, deși grupul e activ și azi. 

Audio:


Etichete Radu ParaschivescuPink FloydX AmbassadorsThe CranberriesBilly CurringtonBob DylanMark KnopflerMarillioninterviuexclusivSteve HackettGenesis

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live