Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

7 Septembrie 2015
Vizualizari: 1295
Comentează add

Ediţia din 675 din 5.09.2015

Invitat: Ovidiu Mihăilescu Invitat: Ovidiu Mihăilescu - Conține audio

andrei-partos

A fost noaptea lui Freddie Mercury (născut pe 5 septembrie 1946 şi decedat în 1991). Au fost mai multe piese din repertoriul solo sau Queen.


A debutat în emisiune Ovidiu Mihăilescu (născut la Cîmpine pe 11 mai 1962). Un politehnist care a debutat în muzică după vârsta de 17 ani, când a primit prima chitară. E dedicat folk-ului. În 1984 a ajuns la Cenaclul Vouă (unde a fost coleg cu Eugen Baboi, Raul Cârstea, Puiu Creţu ş.a.). Ca inginer a ajuns la Satu Mare (1987), apoi a ajuns la Cluj şi abia după 1996 a venit în Bucureşti. A obţinut premii la Om Bun, a cântat la Casa Eliad (un club de referinţă în viaţa folk-ului nostru), a fost prezent la mai toate festivalurile de gen de la Arad, Sighişoara, Călăraşi, Alba Iulia şi altele. A publicat volume de versuri, a ajuns la Radio3 Net (din 2007) unde a activat aproape 5 ani. După „Cowboy-ul Nelu” a apărut „Cipilica” (2009). În octombrie 2013 a lansat CD-ul „O lume de vis” care nu se înscrie în traseul folk. E vorba de coveruri cu traduceri personale ale unor mari hit-uri mondiale semnate de John Lennon, Leonard Cohen, Bob Dylan ş.a.În emisiunea ne-a citit şi din volumul „Cântece de trecut puntea”, dar a şi cântat numeroase piese, unele neincluse încă pe un album. Are doi fii despre care ne-a vorbit cu mândrie. Ambii sunt pasionaţi de muzică, Bogdan Mihăilescu având deja palmares internaţional impresionant la chitară clasică.


Ovidiu Mihăilescu
a oferit ascultătorilor şi câteva piese preferate cu Nicu Alifantis, Billy Joel, Tracy Chapman, Eric Clapton, Emerson, Lake  & Palmer, Stevie Wonder.


 Agenda pop-rock a inclus nume ca Alexandru Albiter, Iron Maiden, Ileana Şipoteanu, Buddy Guy şi alţii. Au fost şi amintiri cu Sergio Endrigo sau Slade.


  Am avut un interviu exclusiv cu Ian Astbury ( solistul vocal de la The Cult) realizat de Iulia Radu în 2012, nedifuzat vreodată la radio. Impactul acestui material şi al pieselor grupului a fost impresionant.


  Top Sentimental a revenit grupului The Doors. Piesele votate au fost chiar cele cu mare succes în anii 1967-1971. 1. Riders On The Storm, 2. Light My Fire, 3. Waiting For The Sun

 

Audio:


Etichete Freddie MercuryOvidiu MihăilescuEugen BaboiRaul CârsteaPuiu CreţuOm BunCowboy-ul NeluCipilicaJohn LennonLeonard CohenBob DylanNicu AlifantisBilly JoelTracy ChapmanEric ClaptonEmersonLake & PalmerStevie WonderAlexandru AlbiterIron MaidenIleana ŞipoteanuBuddy GuySergio EndrigoSladeinterviuexclusivIan AstburyThe CultThe Doors

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live