Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Joi, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

3 Ianuarie 2013
Vizualizari: 3310
Comentează add

Ediţia 535 din 29.12.2012

Invitat: Nicu Patoi Invitat: Nicu Patoi - Conține audio

andrei-partos

Nicu Patoi. Foto: Iulia Radu

Ultima ediţie a anului a debutat cu urarea de „La mulţi ani” adresată de Kid Rock (piesă 2012) tuturor prietenilor emisiunii. A fost o ediţie a chitarelor, a informaţiilor exacte. Nicu Patoi a venit cu chitara lui Gibson, extrasă dintr-o colecţie impresionantă pe care o deţine.

A prezentat în primul rând albumul „Sweet Little 6 String” apărut anul trecut la A&A Records. A cântat în direct şi a sunat foarte bine (vă veţi convinge imediat) piese proprii, dar şi cele care i-au marcat cariera, preluate de la Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughn, Eric Clapton, Joe Satriani ş.a. A explicat cu răbdare şi modestie care sunt diferenţele între diferite chitare, a răspuns tuturor întrebărilor ascultătorilor.

A prezentat trupa Platonic din care fac parte Adrian Ciuplea (chitară bas) , Berti Barbera (percuţie)şi Răzvan “Lapi” Lupu (tobe), alături de care au mai fost în studio, la diferite piese, Cristian Soleanu (saxofon), Raul Kusak (Hammond), Dan Stesco (keyboards) şi alţii. Nicu Patoi activează în trei proiecte paralele: în Platonic, în Rock’ N’ Roll Band care-l acompaniază pe Ştefan Bănică şi proiectul cu Berti Barbera (unde cântă adesea acustic).

Lista de preferinţe, pe lângă cele interpretate live, a mai inclus piese cu Van Halen, Gary Moore, The Eagles, Sfinx, Queen, Brad Paisley ş.a. Întâlnirea cu Nicu Patoi (născut la Galaţi în 12 februarie 1971), creator şi chitarist de un talent deosebit, a fost foarte apreciată. Nu credeam că muzica instrumentală poate avea aşa o priză la un public eterogen. Nicu Patoi a acordat un CD cu autograf celei care a spus exact ce chitară foloseşte, dar şi ce staţie are cu în dotare (o bijuterie Marshall de 1 W).


Au fost multe piese de sfârşit de an, de sărbătoare, au fost şi repere ale zilei cu Van Morrison, Cozy Powell, Ioana Sandu, Nightlosers, Franco Califano, Cliff Richard ş.a.
Tututor ascultătorilor Radio România Actualităţi le doresc, în numele minusculei echipe, un AN NOU cu realizări, bucurii, sănătate şi MUZICĂ BUNĂ!
 


Etichete Nicu PatoiBerti BarberaPlatonicRock’ N’ Roll Band

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live