Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎN ZORI Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

11 Martie 2014
Vizualizari: 1797
Comentează add

Ediţia 597 din 8 martie 2014

Invitat: Mircea Romcescu Invitat: Mircea Romcescu - Conține audio

andrei-partos

Mircea Romcescu

A fost Ziua Femeii, Ziua Mamelor, aşa că multe piese le-au fost dedicate, foarte multe mesaje li s-au adresat. Piese cu Dan Spătaru, Cristian Vasile, Ştefan Iordache, Toto Cutugno, O.C. Smith sau John Lennon au bucurat ascultătorii de toate vârstele.


A revenit, după aproape 5 ani, în studio un compozitor de mare talent: Mircea Romcescu. Subiectul central al discuţiei a fost Eurovision-ul. Este printre puţinii creatori care poate compara ce se petrece la noi cu felul de organizare şi desfăşurare în Danemarca (ţara gazdă a finalei din acest an).


350.000 de votanţi la o ţară cu 5,4 milioane de locuitori, iată cifre care nu se pot compara cu cele 16.000 de voturi adunate de cele 12 finaliste de la noi. Mircea Romcescu a câştigat în 2002 selecţia naţională din Danemarca, a mai participat de două ori, iar revenit în ţară a fost mereu prezent în concurs. În acest an n-a trecut de preselecţie. Ne-a oferit o serie de piese, foarte bine recondiţionate, din perioada Academica (1984) sau prime înregistrări cu Olimpia Panciu, veţi auzi şi piesele înscrise la diversele ediţii de Eurovision, opinii despre organizare, despre piese asemănătoare, comentarii pertinente ale unui specialist autentic în domeniu.


 În partea finală a ediţiei am difuzat Top 5 Sentimental cu piesele interpretate de Joe Dassin, multe compuse de Toto Cutugno. Iată primele clasate: 1. Et si tu n’ existais pas, 2. A toi, 3. L’ ete idien .

 
Audio:


Etichete Dan SpătaruCristian VasileŞtefan IordacheToto CutugnoO.C. SmithJohn LennonZiua FemeiiZiua MamelorMircea RomcescuOlimpia PanciuEurovisionJoe Dassintop sentimental

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live