Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

13 Noiembrie 2011
Vizualizari: 3812
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 476 din 12 noiembrie 2011

Invitat: Mircea Florian Invitat: Mircea Florian - Conține audio

andrei-partos

                              Mircea Florian

Mircea Florian s-a aflat la a treia vizită în emisiune. Prima a fost în 2005, când a venit împreună cu grupul Phoenix, apoi pe cont propriu în august 2007. De atunci s-au petrecut multe în viaţa artistului sătmărean-european. A devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii „Vasile Goldiş” din Arad, predă în trei locuri în Bucureşti, lucrează cu studenţii, compune, cântă în concerte, organizează evenimente multimedia, seri de muzică şi poezie ş.a. Când sunt vacanţe, locuieşte în continuare în Germania. Un om hiperactiv (pe 5 decembrie va împlini 62 de ani), care ne-a povestit despre debutul muzical la pian, saxofon şi chitară, despre facultatea de cibernetică, despre colegii din anii 70, dar şi despre lumea muzicală actuală în viziune proprie. Este un fin observator al fenomenului social, politic, cultural, deşi nu mai are televizor de peste două decenii. Merge des la concerte peste tot, unde apucă. A propus piese din trecut, ca „Pleoapa de argint” sau „Podul de piatră”, dar şi înregistrări actuale ca „Acţiune în amintirea recursului” sau „Întoarcere în cerc”. La cele din urmă a colaborat cu DJ Vasile. Puteţi afla mai multe despre musafirul nostru de vineri şi la www.mirceaflorian.com.

În ultimele două ore am avut concursuri-fulger pentru invitaţii la concertele Jane Birkin, Trooper şi Engelbert Humperdinck, au fost şi noutăţi cu Scorpions, Chris Rea, Trooper sau Megadeth dar şi piese solicitate de ascultători în ediţiile anterioare (cu Lucio Battisti, Margareta Pâslaru, Morrisey, Enrico Macias ş.a.)
 

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!


Etichete Mircea Florian.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live