Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

13 Iunie 2017
Vizualizari: 1922
Comentează add

Ediția 767 din 10.06.2017

Invitat: Mircea Florian Invitat: Mircea Florian - Conține audio

andrei-partos

 

Au trecut 10 ani de la precedenta vizită a lui Mircea Florian în emisiune. Un om foarte ocupat, cu multiple proiecte, expoziții, profesor la mai multe faciltăți, are activități culturale și sociale, scrie muzică de film, de teatru, dar mai și cîntă în cluburi. A trăit mulți ani în Germania, dar din 1990 încoace a ajutat arta românească să ajungă în lume. În Germania a întâlnit mulți artiști cunoscuți (Nicu Covaci, Anca Graterol, Hans Knall ș.a.)  cu unii dintre ei colaborând și în zilele noastre. Ne-a povestit începuturile sale în cibernetică, apoi în muzică. A răspuns cu amabilitate tuturor întrebărilor foarte numeroase privind apartenența la folk, la avangardă, la rockul progresiv. Și-a exprimat ferm opinia privind la implicarea artistului în viața societății. Pe lângă compoziții proprii, nedifuzate până azi, ne-a oferit și piese cu Kraftwerk, Rammstein, The Beatles ș.a. A fost o întâlnire care se cere reluată pentru că substanța este importantă, pentru că avem ce învăța.

Agenda pop-rock include piese cu Loredana, Cassa Loco, Howlin Wolf, Maxi Priest, Roy Orbison,  Raul Cârstea, Merle Haggard, Iris, Train ș.a. Veți auzi și noutăți cu Alice Cooper, Mike and The Mechanics, Delta Howl ș.a.

Răspundem când suntem în stare a generat bucurii solicitanților de piese cu The Ramones, Nazareth, Scorpions, Leonard Cohen.

Topul Sentimental a fost al grupului Kings Of Leon care va cânta în București pe 17 iunie. Participarea votanților a fost surprinzător de mare. Primele locuri au fost ocupate de 1.Use Somebody, 2. Sex On Fire, 3. Radioactive.

 

Audio:


Etichete Mircea FlorianNicu CovaciAnca GraterolHans KnallKraftwerkRammsteinThe BeatlesLoredanaCassa LocoHowlin WolfMaxi PriestRoy OrbisonRaul CârsteaMerle HaggardIrisTrain ș.a. Veți auzi și noutăți cu Alice CooperMike and The MechanicsDelta HowlThe RamonesNazarethScorpionsLeonard CohenKings Of Leon

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live