Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

2 Mai 2017
Vizualizari: 1344
Comentează add

Ediția 761 din 29.04.2017

Invitat: Mihai Alexandru Invitat: Mihai Alexandru - Conține audio

andrei-partos

 

N-a mai fost la noi de trei ani, iar acum Mihai Alexandru era gata de plecare spre Kiev, la finala Eurovision. Un adevărat campion al acestui concurs de creație. Are în jur de 19 piese scrise pentru acest concurs (în țară și în străinătate). A povestit istoria piesei care era inițial gândită pentru Elveția și a ajuns acasă, câștigând Selecția Națională cu Ilinca și Alex interpretând piesa Yodel It. Veți auzi piese scrise de Mihai pentru Iris (unde a și cântat la chitară niște ani), Proconsul, Luminița Anghel, Leo Iorga și Pacifica, Ramona Nerra ș.a. Printre preferații săi se află ABBA (reper sigur pentru oricare compozitor pop), Bon Jovi, Natalie Imbruglia, ș.a.m.d. Veți auzi comentarii legate de muzica pentru copii, despre dificultățile pe care le întâmpină un compozitor de succes la el în țară, despre cum i-a ales Mihai pe cei doi soliști de acum, despre munca în studio despre talentele din familia lui, despre vioară, violoncel, chitară.

Împreună am apelat la numeroșii noștri ascultători din Europa pentru a vota piesa României. Tot împreună i-am spus La mulți ani Luciei Dumitrescu de ziua ei, cu ajutorul unui telefon în direct. Lucia ne-a informat asupra activităților sale recente (de artist, dar și de psiholog).

Agenda pop-rock  e bogată și diversă: Duke Ellington, Otis Rush, Lonnie Donegan, Pink Martini, Kings Of Leon, Rodion G.A. (o piesă nouă), Deep Purple, Gerard Joling, Ioana Sandu (album nou) etc. 

Topul Sentimental cu Prince s-a bucurat de un real succes. Primele clasate au fost piesele 1. Pruple Rain 2. Cream, 3. The Most Beautiful Girl In The World. 

 

Audio:


Etichete Mihai AlexandruEurovisionYodel ItIrisProconsulLuminița AnghelLeo Iorga și PacificaRamona NerraABBALucia DumitrescuBon JoviNatalie ImbrugliaDuke EllingtonOtis RushLonnie DoneganPink MartiniKings Of LeonRodion G.A.Deep PurpleGerard JolingIoana SanduPrince

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live