Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

20 Mai 2014
Vizualizari: 2179
Comentează add

Ediţia 607 din 17 mai 2014

Invitat: Marius Popa Invitat: Marius Popa - Conține audio

andrei-partos

Marius Popa

A debutat în emisiune în calitate de solist şi autor independent Marius Popa (născut pe 1 aprilie 1979). Am aflat foarte multe despre existenţa sa artistică demarată prin 1999, despre trecerile sale de la un gen la altul, despre disponibilitatea sa de a încerca mereu ceva nou. Trupă de liceu, Split Blues Band, Spin (în 2004 a reprezentat România la „Cerbul de Aur”), Foişorul de Foc, Latin Expres (după plecarea lui Pepe), grup care a obţinut în 2002 un premiu din partea S.R.R. pentru „cel mai bun grup latino”, participarea la „Mamaia” în 2000 unde a obţinut cu trupa locul doi la „creaţie”, Jukebox (din 2005 a avut 5 sezoane la „Cronica cârcotaşilor”) şi Popas Band.

Solist vocal, chitarist, a învăţat să cânte la mai multe instrumente, de nevoie, de curiozitate, de plăcere. Este un autodidact mândru de realizările sale. Ne-a oferit mai multe piese de pe albumul „Flickering Hostile” cu Popas (editat de propria casă în 2008), dar şi câteva de pe un viitor proiect programat pentru toamna acestui an. Trăieşte din muzică şi nu se plânge, a vorbit frumos despre foşti şi actuali colegi de trupă, a răspuns prompt întrebărilor venite de la ascultători. Fireşte că s-a discutat şi despre Eurovision 2014.

Printre preferinţele sale s-au aflat Whitesnake, John Mayer, Adele sau Ray Lamontagne.


 Agenda pop-rock a inclus piese cu Ronnie James Dio, Jean Gabin, Taj Mahal, Enya. Rubrica rezervată solicitărilor anterioare venite de la prietenii emisiunii a găzduit piese cu Elena Cîrstea, Loreen, Ilie Micolov, Alice Cooper, Mirabela Dauer, Biagio Antonacci ş.a.


 Top 5 a fost al iubitorilor de heavy-metal. Iron Maiden are foarte mulţi fani în România şi asta s-a văzut. Primele clasate au fost 1. Fear Of The Dark, 2. The Number of The Beast, 3. Run To The Hills.
 

Audio:


Etichete Marius PopaRonnie James DioJean GabinTaj MahalEnyaSpinLatin ExpresJukeBoxFoisorul de FocIron MaidenElena CîrsteaLoreenIlie MicolovAlice CooperMirabela DauerBiagio Antonacci

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live