Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

1 Iulie 2012
Vizualizari: 6409
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 509 din 30 iunie 2012

Invitat: Marius Manole Invitat: Marius Manole - Conține audio

andrei-partos

                                Marius Manole

Consemnez un nou debut în emisiune: un actor foarte tânăr (născut pe 4.10.1978 la Iaşi) şi foarte îndrăgit de public: Marius Manole. A acceptat fără reţineri invitaţia şi a stat cu noi 4 ore. Un dependent de muncă autentic (a avut două spectacole şi o repetiţie înaintea emisiunii de la R.R.A.)

Marius Manole este licenţiat al Academiei de Arte „George Enescu”, secţia actorie, de la Iaşi. A studiat şi coregrafia la U.N.A.T.C. Bucureşti. Veţi afla argumentele şi urmările acestor studii suplimentare. Joacă foarte mult, refuză rar regizori, dar nu e atras de cinematografie sau televiziune. Recunoaşte cu o sinceritate dezarmantă că nu e bun în acest domeniu. Este îndrăgostit de teatru, iubeşte animalele şi-i place gătitul. Ne-a vorbit despre spectacolele în care joacă, despre raporturile sale cu publicul, despre faptul că nu are timp să meargă la spetacolele altora, dar nici la concerte. Îi place teatrul radiofonic, l-a fascinat de la bun început… ascultă multă muzică, are mereu căştile pe urechi. Pe lista sa de preferinţe muzicale s-au aflat nume ca Pink Martini (i-a văzut în concert la Bucureşti, o excepţie de subliniat), Gheorghe Dinică, Mihaela Runceanu, Patrick Bruel, Vunk, Travis, Ismael Lo, Anda Călugăreanu, Charles Aznavour, Alexandru Andrieş, Nina Simone, Pasărea Colibri (este mândru că e născut în 4.10. ca regretatul Florian Pittiş, pe care-l admiră, dar nu l-a întâlnit).

Marius Manole a fost nominalizat în 2003 pentru un Premiu UNITER (pentru debut) şi pentru rolul principal masculin (Sharik în „Inimă de câine” ) în 2006. La Festivalul de Teatru Contemporan de la Braşov (2002) a obţinut Premiul special („Drept ca o linie”). Acelaşi spectacol a fost premiat cu Marele Premiu la Festivalul de teatru IMAGINE 2002. A mai fost premiat de Ministerul Culturii şi Cultelor pentru rolul Puck din „Visul unei nopţi de vară”  în 2003. Nu este un vânător de premii, concursuri. Sper că vă veţi bucura ascultând această ediţie dedicată în mare măsură teatrului.

Veţi putea auzi şi piese cu o serie de nume importante ca Julio Iglesias, Saxon, Doina Badea, Yngwie Malmsteen, Enrico Ruggeri, Iggy Pop ş.a.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!


 


Etichete Marius Manole.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live