Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MULTI-KULTI Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

29 Decembrie 2015
Vizualizari: 2724
Comentează add

Ediţia 691 din 26.12.2015

Invitat: Marian Stere Invitat:  Marian Stere - Conține audio

andrei-partos

 

 O noapte de Crăciun are, în mod firesc, multe piese de sezon, nu toate foarte cunoscute.  Câteva nume ale celor care apar în aceste 5 ore: George Nicolescu, Rock Abil (trupă nouă din Timişoara), Franco Califano, Alexandru Andrieş, Joe Lynn Turner şi fireşte, invitatul Marian Stere!

Marian Stere a debutat în emisiune (este colegul nostru de la Radio România Internaţional) în calitate de dublu lansator de CD-uri. A avut şi el cadouri muzicale pentru cei de acasă cu piese de Crăciun compuse de Jolt Kerestely şi Şerban Georgescu, pe versurile sale. Acestea nu apar pe albumele recente. „ Noi...şi Muzica” include 18 piese pe versurile lui Marian (născut pe 23.03.1970) A colaborat cu numeroşi compozitori : Jolt Kerestely, Dumitru Lupu, Mihai Vanica, Victor Lavric, Andrei Kerestely. Veţi auzi câteva piese cântate de Angela Similea, Stela Enache, Aurelian Temişan, Mădălina Manole şi de Marian Stere.

Marian a povestit despre cariera sa, despre legătura specială, de 26 de ani, pe care o are cu Radioul, despre munca de textier. La cererea insistentă a unor ascultători a adus de acasă şi marele hit „Nu mi-e frică de bau bau” (compoziţie Gabriela Sauciuc Cicone, versuri M. Stere).  Cele mai interesante întrebări au fost premiate de musafir cu CD-urile aduse. „Daţi un like la cheia Sol” este titlul unui album cu piese pentru cei mici, tot pe versurile lui M. Stere. Avantajul este că acest CD are şi negative, precum şi versurile publicate în booklet. 

Agenda pop-rock include piese cu Vali Sterian, Ada Milea, Saxon iar Topul Sentimental a fost al Sărbătorilor de iarnă integral. Primele locuri au fost ocupate de  1. ABBA- Happy New Year, 2. Jose Feliciano- Feliz Navidad, 3. John Lennon- Happy Christmas (War is Over). Secţia română o puteţi asculta în ediţia 690.  

 

Audio:


Etichete Marian StereCraciunliveshowmuzicaGeorge NicolescuFranco CalifanoAlexandru AndrieşJoe Lynn TurnerAngela SimileaStela EnacheAurelian TemişanMădălina ManoleVali SterianAda MileaSaxonJolt KerestelyDumitru LupuMihai VanicaVictor LavricAndrei Kerestely

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live