Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

29 Octombrie 2014
Vizualizari: 1620
Comentează add

Ediţia 630 din 25.10 2014

Invitat: Marcian Petrescu Invitat: Marcian Petrescu - Conține audio

andrei-partos

Marcian Petrescu

Ediţia a demarat cu piesa titulară a noului album Neil Diamond.   

           
A revenit în studio Marcian Petrescu. Ne-a oferit o primă colaborare cu Laurenţiu Duţă şi 3 Sud-Est, dar n-am staţionat în lumea muzicii pop. Avea la el mai puţine muzicuţe ca de obicei, dar le-a folosit pe cele din dotare pentru exemplificări. A cântat piese de pe albumul „desCântece de Blues” din 2012, dar şi unele de pe albumele precedente. La cererea publicului ne-a cântat şi o piesă fără negativ, de la marele Ch. Musselwhite („Azul para Amparo”). A insistat pe colaborările sale inedite cu Charlie Musselwhite şi cu Sugar Blue, artişti de blues din prima ligă mondială. Acum pregătea, în calitate de organizator, concerte cu Rick Estrin and The Nightcats (12 noiembrie la Bucureşti) precum şi participarea americanilor la Galaţi unde se va desfăşura Danube Jazz and Blues Festival 2014 (13 - 15 noiembrie). Fireşte că am avut piese de pe recentul album Rick Estrin.


 Ne-a oferi mai multe noutăţi discografice  din lumea blues-ului dar ne-a propus şi o raritate cu Rory Gallagher din concert (1974). A răspuns întrebărilor ascultătorilor, care s-au arătat foarte interesaţi de evoluţia, mesajul, prezentul blues-ului, de rolul muzicuţei în peisajul acestui gen ş.a.m.d. La final de întâlnire am aflat că exact pe 25.10 era şi Sf. Marcian aşa că prezenţa lui în studio a fost perfect aleasă.


 „Agenda pop-rock” a inclus nume ca Anda Călugăreanu, Marian Ionescu şi Direcţia 5, Jon Anderson, Judas Priest, Europe, Chris Norman, Scorpions. A fost şi noua piesă înregistrată de Pasărea Rock, „Căluşandra”, precum şi un frumos cover de pe recentul album al lui Bryan Adams.


 Top 5 Sentimental nu s-a bucurat de o participare atât de numeroasă pe cât mă aşteptam, fiind vorba de Sir Paul Mc Cartney. Primele locuri au fost ocupate de 1. Hope Of Deliverance, 2. Ebony and Ivory (duet cu Stevie Wonder) 3. Say Say Say (alături de Michael Jakcson).


 Cele peste 350 de mesaje confirmă faptul că diversitatea generată de alegerea invitaţilor şi a muzicii sunt esenţiale pentru a cuceri publicul Radio România Actualităţi.
 

Audio:


Etichete Marcian PetrescuNeil Diamond3 Sud-EstCharlie MusselwhiteSugar BlueRick Estrin and The NightcatsDanube Jazz and Blues Festival 2014Rory GallagherbluesmuzicutajazzAnda CălugăreanuDirecţia 5Jon AndersonJudas PriestEuropeChris NormanScorpionsPasărea RockBryan AdamsPaul Mc Cartney

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live