Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Joi, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

4 Martie 2012
Vizualizari: 2879
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 492 din 3 martie 2012

Invitat: Marcian Petrescu Invitat: Marcian Petrescu - Conține audio Invitat: Marcian Petrescu - Conține video

andrei-partos

                                Marcian Petrescu 

Marcian Petrescu a revenit în studio pentru că are de anunţat o lansare nouă de album (care se va produce la finalul acestei luni). Este vorba despre „desCântece de Blues”, CD produs de Soft Records.

Omul cu 100 de muzicuţe a venit singur, pentru că Rareş Totu, colegul său de trupă şi de producţie muzicală, e foarte ocupat. Trenul de Noapte circulă mult şi anunţă numeroase concerte în perioada următoare. Le găsiţi semnalate pe Facebook.

Am discutat despre blues, despre o eventuală şcoală pentru muzicuţişti (Marcian pregăteşte câţiva tineri), despre programele muzicale de la televizor,  despre Eurovision, despre viaţa de artist, mereu departe de familie, de Oneşti-ul natal. Marcian a cântat cu muzicuţa şi vocea o serie de piese şi a impresionat, pentru că a evoluat mult de la ultima noastră întâlnire. Colaborarile sale cu Charlie Musselwhite (apare şi pe noul album) sau Sugar Blue se simt, îl stimulează. Ne-a oferit câteva piese preferate cu Paul Rodgers (cu Neal Schon şi Slash), Travis Tritt, Rainbow, Harry Belafonte, Los Lonely Boys ş.a. A fost o prelansare care a stârnit interesul iubitorilor de blues.

Am avut comentarii entuziaste după concertul Toto Cutugno de la Bucureşti, dar şi o tristeţe profundă după dispariţia unui mare creator, tot din Italia, Lucio Dalla. În rubrica „Agenda pop-rock” a ocupat un loc important concertul T. Rex de la Bucureşti. Faptul că am difuzat mai multe piese din perioade diferite cu trupa lui Marc Bolan, ne-a adus aprecieri din partea unor ascultători britanici, de la Londra.

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!


 


Etichete Marcian Petrescutrenul de noapteRareș Totu.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live